Personlig utveckling under semestern


En av fördelarna med att arbeta inom skola och förskola är det långa sommarlovet. Vi lärare har gått om tid att umgås med familjen, ta igen oss och samla nya krafter samt syssla med en hobby som vi knappast hinner med under året. Under flera år har jag tagit på mig ett "projekt" varje sommar, då jag bestämmer mig för en speciell sak jag ska göra. Vissa år kan det vara något som jag upplever måste göras, såsom att rensa upp ordentligt i trädgården och anlägga en mer eller mindre ny trädgård, måla om garaget eller något liknande. Andra år kan det handla om något som jag velat göra under en lång tid, men inte hittat tiden till, till exempel att sticka en tröja eller gå igenom foton och organisera i album. I år bestämde jag mig för att jag genom ett spel som jag tycker mycket om ska försöka utveckla några personlighetsdrag som jag inte är så nöjd med hos mig själv. Jag känner ofta att jag har svårt att sitta länge med en och samma uppgift och samtidigt hålla uppe koncentrationen och fokusera på det jag behöver göra. Ett spel som jag anser kräver denna färdighet är poker. Med anledning av detta registrerade jag mig på en poker sajt och har nu börjat mitt äventyr online. Jag kunde inte så mycket om poker till en början, så jag läste först och främst på om olika pokertermer på Wikipedia. Sedan satte jag igång att spela på nybörjarbord, eftersom jag inte är särskilt duktig på poker. Jag började också med att spela gratis, då jag inte ville bli av med en massa pengar. Sakta men säkert har jag nu avancerat till lite svårare bord, men har naturligtvis inte kommit upp i proffsform än. Jag har dock ingen målsättning med att bli världsmästare i poker, utan mitt mål är att kunna sitta en lång stund och koncentrera mig på pokerspelet. Detta tycker jag redan att jag klarar av mycket bättre än i början av sommaren. Det känns riktigt bra att jag har kunnat använda denna sommar till personlig utveckling, nämligen till att utveckla ett drag som jag inte var så nöjd med hos mig själv. Min förhoppning är att jag sedan ska kunna applicera denna nyvunna förbättring till mitt jobb, till exempel genom att kunna rätta prov under en lång tid och hålla koncentrationen uppe. Förhoppningsvis kommer jag också att ha lättare för att sitta på föreläsningar på vidareutbildningar och kunna lära mig nya saker, inte bara i början av föreläsningen, utan hela vägen till slutet. Om det verkligen blir som jag hoppas kommer det också att ge mig mer tålamod med barnbarnen, det vill säga att jag kommer att kunna sitta med dem och spela spel, rita eller bygga med klossar i timtal, utan att tappa tålamodet. Jag tror dock att detta med tålamod och koncentration är något jag kommer att behöva fortsätta träna på under året, men jag hoppas att jag fått en bra start under sommaren.


2017-03-08 15:12:57    Permalink   

Dela med dig av "Personlig utveckling under semestern" till dina vänner:


Kommentarer

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Backpackyourlife

Namn: Andrei Boghiu
Stad: Stockholm
Yrke: Student
 Följ bloggaren via RSS

Senaste blogginlägg
Surahammars kommunStockholms stad, Enskede-Årsta-Vantör SDFUng FöretagsamhetLinköpings kommunVästerås stadMarks kommunSkoljobb RekryteringVästerås stadSurahammars kommun