« Konferensrum ett måste för större möten Läxhjälp får fler att uppnå sina mål »

Läxhjälp skapar fler jobb och en möjlighet att komma ikapp


Minns du din första skoldag? En del minns den med glädje medan andra tyvärr förknippar första skoldagen som början på en besvärlig tid. Det är oftast redan i tidig ålder som elever får svårt att hänga med i skolan. Dessvärre finns det lärare som inte är tillräckligt lyhörda och lyckas uppfatta när någon inte hänger med i klassen. Jag kommer i detta inlägg följa temat på föregående inlägg.

Täppa till kunskapsluckor

Elever som inte hänger med i undervisningen riskerar drabbas av växande kunskapsluckor. För att förstå större sammanhang är det nödvändigt att förstå dessa delar. När kunskapsluckorna blir allt fler och större blir det svårare att ta in nya kunskaper och inlärningsprocessen känns tyngre.

Läxhjälp för bättre självförtroende

För att få dessa elever med svårigheter på banan så rekommenderas läxhjälp. Den bästa läxhjälpen ges de elever som verkligen är motiverade och är villiga att lägga ner extra mycket tid på studierna. Ett bra självförtroende är nämligen en språngbräda till motivationen. Självförtroendet hos elever brukar bli bättre när de inser att de duger och framför allt förstår de nya utmaningar de ställs inför.

Ur läxhjälparens perspektiv

Läxhjälp är bra för många och inte enbart de elever som behöver stöd i undervisningen. För många innebär läxhjälp ett extrajobb och en möjlighet att hjälpa andra. Läxhjälplärare kan exempelvis utgöras av elever på gymnasiet eller av studenter på universitetet. En del har kanske inte tidigare erfarenhet av arbetslivet och arbetet som hjälplärare blir då ett ypperligt tillfälle att visa framfötterna. Det är unga människor som tidigt lär sig ta ansvar. Dels för sin egen del men också för andra.

Ökad ämneskunskap

Många hjälplärare har beskrivit det som en mycket glädjande känsla att kunna hjälpa elever med inlärningssvårigheter att nå nya mål. Läxhjälplärare måste även ständigt hålla sig uppdaterad inom de olika skolämnena och det är inte ovanligt att man undervisar i flera ämnen inom olika kategorier. Kurser i matte är ett vanligt extraknäck bredvid privatlektionerna.

Fånga upp eleverna

Läxhjälplärare har möjlighet att uppmärksamma skolelever som varken i skolan eller i hemmet får tillräcklig hjälp med sina studier. Det kan bland annat handla om att lärarna är för få i skolan eller att föräldrar och syskons tid att hjälpa är begränsad. Att viktiga skolkunskaper går i spillo kan leda till indirekta samhällsproblem och de som har svårt med bildningen kan dessvärre få det svårare än andra i livet.


2016-03-04 15:56:18    Permalink   

Dela med dig av "Läxhjälp skapar fler jobb och en möjlighet att komma ikapp" till dina vänner:


Kommentarer

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*
Södertälje kommunPops AcademyUddevalla kommunMotala kommunSurahammars kommunMagnetica Education ABMotala kommunMotala kommunMarks kommunMagnetica Education ABJönköpings kommun