« Vad har känslor och kärlek med skolan att göra? Framtidens trädgård »

Den nya tidens sätt att leda


För att bidra till ett mer hälsosamt och sunt Skolsverige krävs en ökad medvetenhet för våra barns känslomässiga behov som grunden till alla behov. Det krävs ett fokus på HELA människans utveckling och behov och inte bara på mätbara kunskapsmål. Våra barn är precis som vi vuxna - Känslovarelser. Barn är nämligen också människor. Och bara för att vi vuxna successivt har lärt oss att ignorera och köra över våra känslor och behov så betyder det inte att det är bra att vi lär barnen göra detsamma. Jag tror att den ökade psykofarmakakonsumstionen i allt lägre åldrar talar sitt tydliga språk.

Fram för det HJÄRTLIGA lärandet! ♥ Och fram för en vuxenvärld som gemensamt vågar och vill ta ansvar för såväl sina egna våra barns samtliga dimensioner. Jag säger som min vän Micke Gunnarsson (Skaparen av MVG-knappen) - "Jag vill inte att mina barn ska bli bra på att gå i skolan. Jag vill att mina barn ska bli bra på att leva."

Det är detta jag önskar bidra med med min bok "Att lära med Hjärtat - När kunskap och värde blir ett". En framtid där våra barn känner sitt eget värde och där vi leder dem i första hand med kärlek, framför med skuldprojiceringar, skam, tvång och hot om bestraffning. "Om du inte är duktig så kommer du aldrig att få ett jobb och du kommer inte att överleva, och du har dessutom bara en chans! Om du misslyckas i skolan kan du aldrig lyckas i livet."

Vad innebär det för vårt samhälle att många av våra unga redan förlorat framtidstro innan de kliver ut i det vuxna livet? Med vilken känsla önskar vi att våra barn ska gå in i framtiden?

För ett nytt lärande i en ny tid...

Sanna Nova Emilia2012-01-26 21:14:52    Permalink   

Dela med dig av "Den nya tidens sätt att leda " till dina vänner:


Kommentarer
Ja, många unga har tyvärr förlorat sin framtidstro redan på högstadiet. Jag har hört ungdomar som närmar sig 18-årsåldern säga med ångest: "Jag vill inte bli vuxen!" Vad är det för bild av världen vi förmedlar?
Harriet Wensby (2012-01-29 09:23:38)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Att lära med hjärtat - När kunskap och värde blir ett

Sanna Nova Emilia är aktuell med boken "Att lära med hjärtat - När kunskap och värde blir ett" (med förord av Lou Rossling).

Boken vänder sig till både skola och föräldrar med avsikten att föra in... Läs mer
Sanna Nova Emilia är aktuell med boken "Att lära med hjärtat - När kunskap och värde blir ett" (med förord av Lou Rossling).

Boken vänder sig till både skola och föräldrar med avsikten att föra in en ökad medvetenhet för våra barns känslomässiga och psykiska behov, samt ge vuxenvärlden en ökad förståelse för begreppen inifrånstyrning och utifrånstyrning och vikten av att bygga på barnens självkänsla och individualitet. I denna blogg delar Sanna med sig av sina tankar kring skolans utveckling för ett optimalt lärande, där våra barn får möjlighet att utvecklas kunskapsmässigt och känslomässigt på samma gång.

För att utvecklas optimalt som individ, grupp och samhälle behövs en ökad förståelse och ansvar för våra känslomässiga behov som grunden till all utveckling. Vi har länge fokuserat på att bygga upp vårt industriella samhälle. Det är nu dags att fundera på hur vi kan skapa ett mer mänskligt samhälle. Ett samhälle där hjärna och hjärta samarbetar!
Namn: Sanna Nova Emilia
Stad: Stockholm
Yrke: Föreläsare, författare, framtidsskapare och inspiratör
Arbetsplats: http://truehearteducation.com
 Följ bloggaren via RSS

Senaste blogginlägg
Motala kommunMotala kommunFalu kommunSkoljobb.seMikaelgårdenPops AcademyMotala kommunHammarö kommunYrkesakademinMotala kommunTierps kommunTibble GymnasiumAcademic Work