Topp 5 personlighetsdrag för en lyckad karriär




Det finns många olika personlighetsdrag som är bra för olika typer av karriär man önskar söka sig till. Vi har däremot försökt sammanställa 5 personlighetsdrag som man har god nytta av i de flesta fall och kan öva på för att ständigt ligga på topp och kunna få de jobb man söker efter att få.

Zen-liknande lugn


Att kunna hålla sig lugn och inte stressa upp sig oavsett situation är viktigt. Lite stress kan temporärt höja prestationen men desto mindre man utsätts för stress desto bättre går det i regel också. Det kan handla om att vara duktig på att organisera kring sig för att slippa orosmoment såsom stora pappershögar, många oläst maila eller liknande. Att alltid kunna hålla rätt fokus tar dig långt.

Genialitet


Kanske inte alltid det lättaste att öva upp, men de som har det har en rejäl fördel om de kan använda det. Det handlar om att utmana den gängse normen och försöka tänka lite annorlunda för att hitta nya och kanske bättre lösningar. Trots att man kanske är en blyg och ung människa så är denna förmåga något som kan ta en långt, se exempelvis Amazons grundare eller ett företag såsom Ninja Casino som tagit sig från att vara ingen till att förändra en hel bransch bara genom att tänka lite annorlunda.

Hänsynslöshet


Ordet i sig låter väldigt hårt, men att kunna säga nej till vissa saker och särskilt distraktioner är något som kan bli väldigt betydelsefullt framgent. Man kan dessvärre inte göra allt och man måste kunna säga nej för att ge sig möjlighet att fokusera på vad som är viktigt. Att ha denna egenskap kan också ge dig en bra väg till att bli chef då det krävs att man kan prioritera och säga nej och sätta ner foten för vad som faktiskt ska göras. Det är en svår egenskap, men den går att öva tämligen lätt jämfört med många andra egenskaper.

Förberedelse


Att ständigt vara förbered i alla situationer är något som banar väg för att faktiskt komma framåt och också lyckas. Det handlar om att vara förbered och planera i alla steg i livet. Det gäller självklart arbete och de moment som sker där, men är även lika mycket tillämpligt när det gäller din sömn och att vila efter en lång dag för att kunna ha tid till det och återhämta dig för att kunna prestera minst lika bra imorgon. Att vara förbered gör att du inte behöver lägga onödig energi på saker som inte är viktigt.

Social kompetens


Kanske en av de viktigaste egenskaperna oavsett vad du gör samtidigt som det kanske är en av de mer diffusa bland dessa fem också. Att kunna prata för sig och att föra sig fram genom folksamlingar och mingel gör att du kan ta dig en bra bit genom att endast prata om mindre viktiga saker. Det ses som viktiga att kunna föra sig bland folk och att vara social underlättar detta samtidigt som det bidrar till att utöka och vidga ditt nätverk vilket oftast är mycket viktigt när det gäller att landa just det jobbet som du önskar att du kunde få.


2017-11-14 15:26:24    Permalink   

Dela med dig av "Topp 5 personlighetsdrag för en lyckad karriär" till dina vänner:


Kommentarer

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*
Marks kommunSurahammars kommunJönköpings kommunMagnetica Education ABMotala kommunMotala kommunPops AcademySurahammars kommunMagnetica Education ABMotala kommunUddevalla kommun