Vi vill se fluortantens återkomst – i alla skolor »

Ungdomar intresserade av utlandsjobb, familj och en traditionell livsstil(Bilden är tagen ur Flickrs bildarkiv)

Majoriteten av de svenska ungdomarna säger sig drömma om hus, resor och familjer. Detta visar en enkätundersökning som gjorts av Danske Bank. Enligt samma undersökning drömmer bara fyra procent av respondenterna om att bli rika.

Flytt till soliga Italien, skaffa en hundvalp, gifta sig i Rom, träffa nya människor eller jobba inom den växande spelbranschen är bara några kommentarer som tusentals skolungdomar lämnat i en ny framtidsstudie som finansierats av Danske Bank. Bara fyra procent drömmer om en rikedom, men det finns överlag ett stort intresse för utlandsjobb.

Överraskande nog är det väldigt få ungdomar som vill engagera sig i att starta egna företag. Entreprenörskap hamnar överlag längst ner på listan – vilket också indikerar på att respondenterna föredrar traditionella saker.

Enligt svaren vill majoriteten ha ett bra yrke och ett arbetskontrakt på en bra arbetsplats. Att resa runt hamnar också högt på listan. En tredjedel av ungdomarna vill lämna Skandinavien och resa utanför de nordiska gränserna. Många uppger också att de vill prova på att jobba i soliga Malta eller Gibraltar, inte minst inom spelbranschen där företag som Betsson, UniBet och utstickaren Lottoland dominerar marknaden.

Men det är inte bara resor inom Europa som toppar listan. Parallellt med resorna vill många även bekanta sig med olika kulturer från världens hörn. Detta uppger en tredjedel av korrespondenterna. Det finns också en stor skara skolungdomar som är intresserade av utlandsstudier.

Familj och bostad – den realistiska drömmen

Över 80 procent av ungdomarna säger att de har planer på hur de ska bearbeta sina drömmar och få de samma att gå i uppfyllelse. De tror också att de kommer lyckas med drömmarna om de fullföljer sina planer, närmare 88 procent av respondenterna. Med hänvisning till ovanstående siffror tror alltså var fjärde ungdom att deras drömmar kommer bli verklighet.

Majoriteten som angav att de hellre väljer traditionella framtidsplaner berättade att de drömde om ett eget hem och en familj. 77 procent angav vidare att det är realistiskt att på egen hand uppfostra ett barn i ett tryggt och säkert samhälle.

Nyckeln till deras framgångar påstås vara deras förmåga och flit, presenterar Danske Bank. I studien tillfrågades ungdomar, både pojkar och flickor, i åldrarna mellan 15 – 29 år.2017-08-02 14:07:27    Permalink   

Dela med dig av "Ungdomar intresserade av utlandsjobb, familj och en traditionell livsstil" till dina vänner:


Kommentarer

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Skoljobb.se


I den här sektionen hittar du redaktionella artiklar och inlägg om skolor, utbildningar, kurser och annat relevant till studier och studiematerial.
 Följ bloggaren via RSS

Senaste blogginlägg
Academic WorkMotala kommunAcademic WorkPops AcademyHammarö kommunMotala kommunMikaelgårdenYrkesakademinFalu kommunMotala kommunMotala kommunYrkesakademinTierps kommun