Jämställdhet – Man måste må gott för att utvecklas
Inom barn- och utbildningsförvaltningen har ett aktivt jämställdhetsarbete pågått under flera år.

Det är en självklar rätt för alla barn och elever att vi gör allt vi kan för att skapa en miljö där alla får utveckla sin egen potential, fri från fördomar och normerande förväntningar. Vi vill att våra barn och ungdomar ska bli fria, starka individer som fattar självständiga beslut. Jämställt tänkande är en förutsättning för det."
Karina Solax-Stridh, Jämställdhetsstrateg


Satsningen på Elevhälsan
Vi har en Elevhälsa med gott rykte - vida omkring.

Målet är att tidigt identifiera barn i behov av stöd, öka kompetensen kring barns utveckling och anpassa verksamheten till dessa barn. Genom tidiga insatser har barnen fått extra riktat stöd för sin utveckling. Jag ger även personalen handledning, utbildning och ordnar nätverksträffar."
Lotta Gustafsson Kankaanpää, språk/specialpedagog förskoleverksamhetenGnesta kommun ligger i hjärtat av den sörmländska kulturbygden. Här hittar du stadens lugn och landets puls med naturen runt knuten. Vintertid bor här drygt 10 300 personer. Sommartid är vi många, många fler tack vare alla fritidshus.

Vi värnar både om den lugna småstaden och om den vitala landsbygden. I Gnesta har vi därför förskola och skola i alla våra tätorter. Kommunen är geografiskt vidsträckt, men trots det är vi organisatoriskt en liten kommun och närheten till kollegor, chefer och politiker gör det enkelt, lätt och trevligt att samverka.
Dela med dig av "Gnesta kommun - Jämställdhet och elevhälsa" till dina vänner:
Motala kommunSkoljobb.seMotala kommunHvilan UtbildningMotala kommunHalmstads kommunMotala kommun