Närhet och samarbeten på alla plan

Arboga kommun är centralt beläget i västra Mälardalen med en närhet till städer som Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här bor cirka 13 600 invånare och allt fler väljer att bo i Arboga. Hos oss är det även nära mellan politiker, chefer, medarbetare och verksamheter. Det skapar förutsättningar för delaktighet och inflytande på arbetsplatsen.

I Arboga kommun ligger skolan högt på prioritetslistan. Här skapar vi ett bra skolklimat genom att ha en helhetssyn - och genom att satsa på våra medarbetare. Närheten gör det också lätt att samarbeta. Till exempel samarbetar förskola och skola för större måluppfyllelse i årskurs 3.

Skolorna är inte större än att ”alla känner alla”. Eleverna berättar att de känner sig sedda och uppskattade av lärarna.Digitala verktyg är en självklarhet

Alla våra elever i årskurs 7-9 och gymnasiet har var sin lånedator. Bland de yngre eleverna arbetar vi med datorer och lärplattor. I förskolan har vi lärplattor som ett kompletterande verktyg och för dokumentation. Digitaliseringen i skolan har gjort att vi har tillgång till ännu fler verktyg och metoder som inspirerar.Vi jobbar för ett inspirerande lärande

Lärandet ska vara inspirerande, även i vardagen. Vi jobbar med Skolverkets satsning på Matematiklyftet, ett kollegialt lärande med handledare som stöd. Vi arbetar även med "Samverkan för bästa skola" en satsning mellan Arboga kommun, Skolverket och Karlstads Universitet. Syftet är med detta arbete är ännu högre måluppfyllelse genom stärkt pedagogiskt ledarskap.

I grundskolans yngre år arbetar vi med ”En läsande klass”. NTA (Naturvetenskap och Teknik för Alla) arbetar vi med från förskola till årskurs nio. I förskolan arbetar vi med Fonomixmetoden och ICDP.

Delaktighet är viktigt för att få ett inspirerande lärande på alla plan. Alla medarbetare måste känna att de själva kan påverka arbetets inriktning och utformning.

Se vår film om hur vi arbetar med lärande i förskolan!På Arboga kommuns webbplats www.arboga.se kan du läsa mer om hur vi i Arboga kommun arbetar med NTA, Matematiklyftet, Fonomixmetoden och mycket mer! Vi hoppas att även du vill bli en del av Arbogas utveckling!


Varmt välkommen!

Kontaktinformation

Barn- och utbildningsförvaltningen
Telefon: 0589-872 15

Besöksadress:
Gunnarsrov. 2, Box 6
732 21 Arboga
Nyckelord: Chef och ledarskap, Förskola, Grundskola, Gymnasieskola
Dela med dig av "Arboga kommun" till dina vänner:
Jobbet har sparats under Mina jobb 1 lediga jobb fördelat på 1 annonser

Arbetsgivarens lediga jobb

Timvikarie till förskolan, Arboga kommun

Bara en halvtimma från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter...
2018-03-21

Kontaktinformation

Barn- och utbildningsförvaltningen
Telefon: 0589-872 15

Besöksadress:
Gunnarsrov. 2, Box 6
732 21 Arboga
Surahammars kommunMarks kommunMagnetica Education ABUddevalla kommunMotala kommunMagnetica Education ABMotala kommunPops AcademySurahammars kommunJönköpings kommunMotala kommun