Jobba i Gnesta
Vår vision: Alla barn och ungdomar i Gnesta kommun ska, i trygg och hälsofrämjande miljö, ges förutsättningar för ett livslångt lärande och ett bra vuxenliv.

Vi arbetar nära varandra
Barn- och utbildningsnämnden är mån om att personalen känner ansvar och delaktighet för utvecklingen i den egna verksamheten och har god insyn i beslutsprocessen.

Vi vill utbilda morgondagens arbetskraft med morgondagens redskap
Tekniskt ligger vi långt framme, vi har t.ex SMARTboard i alla våra klassrum. Datorer, kameror, programvaror och webbaserade resurser som streamad film och NE används ofta i arbetet. Vi har kontinuerliga fortbildningsträffar/handledning för våra pedagoger, utifrån deltagarnas önskemål och behov.

Citat från personal i Gnesta Citat från personal i Gnesta Jag upplever mycket glädje och lust i barnens och elevernas engagemang i arbetet med bilder, filmer, texter, presentationer och webb. Dagens och morgondagens teknik erbjuder alla elever möjlighet att ta del av information och att göra sin röst hörd."
Kerstin Andersson, IT-mediapedagog
IT-pedagog i Gnesta

Naturvetenskap i förskolan
För att öka barnens intresse för naturvetenskap har Bitte Svensson och Marita Karlsson introducerat NTA-lådor. Lådorna innehåller ett trettiotal experiment med luft och vatten som är anpassade för förskoleverksamhet.

Elev på förskola i Gnesta
Elev på förskola i Gnesta Förskola i Gnesta Vi har genomfört experimenten på småbarnsavdelningen 1-3 år på Sjöstugan. Vi ser hur barnens intresse väcks när man berättar hur experimenten går till. När vi diskuterade luften så gjorde dom kopplingen att luft finns överallt och att det är lungorna som använder luften för att vi ska kunna andas."
Bitte Svensson, Förskollärare
Förskollärare i Gnesta


Fortbildning och reflektion
Vi anlitar många professionella föreläsare, men lär också av varandra både genom förskolornas ”Mini-mässa” och genom gruppföreläsningar av egen personal. Arbetet är mycket uppskattat. Vi fortbildar personal både i förskollärarlyftet och lärarlyftet och även på andra sätt.


Personal i Gnesta
Gnesta kommun ligger i hjärtat av den sörmländska kulturbygden. Här hittar du stadens lugn och landets puls med naturen runt knuten. Vintertid bor här drygt 10 300 personer. Sommartid är vi många, många fler tack vare alla fritidshus.

Vi värnar både om den lugna småstaden och om den vitala landsbygden. I Gnesta har vi därför förskola och skola i alla våra tätorter. Kommunen är geografiskt vidsträckt, men trots det är vi organisatoriskt en liten kommun och närheten till kollegor, chefer och politiker gör det enkelt, lätt och trevligt att samverka.
Elever i Gnesta skolor


Läs mer om jämställdhet och elevhälsa

Kontaktinformation

Gnesta kommun
Västra Storgatan 15
646 80 Gnesta
Telefon 0158-275 000
Nyckelord:
Dela med dig av "Jobba i Gnesta, Stockholm - inom skola och förskola" till dina vänner:
Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens lediga jobb
Just nu finns inga aktuella jobb att söka på Skoljobb

Kontaktinformation

Gnesta kommun
Västra Storgatan 15
646 80 Gnesta
Telefon 0158-275 000
Halmstads kommunGöteborgs Stad Västra HisingenTanums kommunMotala kommunSödertälje kommunHelsingborgs StadÅlands gymnasiumLundaskolanMikaelgårdenÅlands gymnasiumSkoljobb.seMotala kommunSmedjebackens kommun