Jobba i Lycksele - för lärare och förskollärare

Engagerade pedagoger, närhet till naturen och en glad anda präglar Lyckseles skolor och förskolor. Och det goda ryktet sprider sig. Flera lärare pendlar dagligen från bland annat Umeå för att jobba just här.

Arboga - Arbetsglädje i naturskön miljö Arbetsglädje i naturskön miljö

Lärare i Lycksele Forsdalaskolan

Citat från personal i Lycksele

Om jag till exempel undrar hur jag på ett bra sätt kan förklara algebran i matteundervisningen kan jag till exempel få konkreta råd av Gunder Ejebro här, säger hon och klappar Gunder på axeln som sitter bredvid henne i soffan i det gemytliga lärarrummet"


På Lyckseles alla skolor och förskolor drar man nytta av närheten till naturen. Alldeles intill Forsdalaskolans skolgård ligger dessutom Lyckseles djurpark.

Citat från personal

Vi hör vargarna yla på rasterna och när vi grillade korv för en tid sedan stod älgarna på andra sida stängslet och glodde på alla barnen, berättar Jenny Kärrman glatt. Tjugo minuters promenad från skolan hittar man också en tjärn där man planterat in fisk och eleverna tar ofta fiskespöet med sig till skolan"

Helena Tellström är rektor på Finnbacksskolan och Rusksele skola i Lycksele och hon stortrivs hon med. Hon gillar mixen i sitt jobb med problemlösning, möjligheten att testa olika idéer, de administrativa bitarna och så eleverna såklart.

Rektor på Finnbacksskolan och Rusksele skola i Lycksele


Lycksele - må bra och umgåsMå bra och umgås
Rektorskollegan Monica Norén, på gymnasiet Tannbergsskolan, har precis som Helena Tellström tidigare yrkeserfarenhet från näringslivet.

Rektor på gymnasiet Tannbergsskolan

Den varma stämningen inom Lyckseles skolor och förskolor har gjort att många pedagoger dagligen åker långväga för att jobba just här. Flera kollegor får till exempel sällskap på bussen mellan Lycksele och Umeå.

Anna Hedman har jobbat som lärare i Lycksele i 25 år och är fortfarande
lika entusiastisk över sitt arbete.

Lärare i Lycksele
Elever i skola i Lycksele

Det helhjärtade engagemanget i Lyckseles skolor märks inte minst bland eleverna. På Forsdalas högstadium finns exempelvis elevgrupper som jobbar med tobaksprevention, andra är kamratstödjare eller är med i idrottsföreningen. Tillsammans med en lärare träffas de efter skoltid en gång i månaden och som tack för sin insats belönas eleverna med pizzalunch på restaurang, minigolf och bio vid årskursens slut. Gymnasieeleverna i Lycksele har utmärkt sig genom att vinna flera fina priser i olika tävlingar.

Citat från rektor i Lycksele

Några av våra hotell- och restaurangelever vann nyligen tävlingen ”unga ekokockar” i konkurrens med hela Norrlands skolor och ska få resa till Gotland för att där få inspireras av svenska kocklandslaget, berättar Monica Norén."


Välkommen till oss!
Lycksele kommun
Läs mer om Lycksele som utbildnings- bostadsort

Kontaktinformation

Lycksele kommun
Storgatan 22
921 31 Lycksele

Tel: 0950-166 00
Fax: 0950-660 35
Nyckelord: Förskola, Grundskola, Gymnasieskola
Dela med dig av "Jobba i Lycksele, Västerbotten - inom skola och förskola" till dina vänner:
Jobbet har sparats under Mina jobb 1 lediga jobb fördelat på 1 annonser

Arbetsgivarens lediga jobb

Lärare Engelska-Historia, Lycksele kommun

Välkommen till Lycksele, staden i Lappland, som erbjuder växlande årstider med bra boende, intressant och växande marknad med trygghet för dina närmaste. Om du...
2016-10-25

Kontaktinformation

Lycksele kommun
Storgatan 22
921 31 Lycksele

Tel: 0950-166 00
Fax: 0950-660 35
Lessebo kommunBotkyrka kommunEnskilda GymnasietSigtuna kommunStockholms stad Hässelby-Vällingby SDFRegion GotlandMora kommunRegion GotlandMora kommunGöteborgs Stad Västra Hisingen