Skog, berg och vatten men även ett brett utbud av kultur, upplevelser och idrott kännetecknar livet i Sandvikens kommun. Det är en liten kommun i Gästrikland som är ett hem för närmare 38 000 invånare. Sandviken är summan av blommande landsbygd och livlig stad, samt utvecklande jobb och varierande fritid. Härifrån är det lika nära till fjällen som till huvudstaden! Sandviken är även världskänd för den globala industrikoncernen Sandvik AB. Sist men inte minst, här finns det förskolor och skolor med stor potential, hög kvalité och utvecklingsmöjligheter.
Varje dag utforskar barn och ungdomar omvärlden i 27 förskolor, 15 grundskolor och en gymnasieskola i Sandviken. Här ligger stor fokus på kunskap, trygghet, utveckling och bra arbetsmiljö.

Kommunen lägger stor vikt vid utveckling av undervisningen och systematiskt kvalitetsarbete med barn/elevfokus. Ett av de viktigaste målen för kommunen är att förbättra skolresultat och ha Sveriges bästa skola. Detta ska nås genom att ha höga förväntningar på skolan, tro på att kunna göra skillnad, stärka ledarskap i pedagogisk verksamhet, ge ömsesidig återkoppling samt få hjälp av delaktiga vårdnadshavare. Dessutom jobbar kommunen med lika behandlingsplaner i samtliga skolenheter för att skapa en trygg och rofylld arbetsmiljö samt motverka kränkningar och mobbing.
En av kommunens stora satsningar är att arbeta med digital utveckling som är anpassad till dagens informations- och kommunikationssamhälle. Här får varje elev en egen dator vilket gör det möjligt att lära sig på många olika sätt, oberoende av tid och rum och utifrån varje individs behov.

Kommunen erbjuder relevant kompetensutveckling för att lärarna ska kunna utvecklas i sitt yrke samt som personer. Detta bidrar till hög måluppfyllelse och bra kvalitet i kommunens förskolor och skolor. Här är inga idéer dumma eller omöjliga att genomföra. Närheten till beslutsprocessen och korta beslutsvägar hjälper att driva och utveckla projekt. Stora som små.

Sandviken välkomnar lärare som är kreativa, självgående, fritänkande, modiga och trygga i den pedagogiska rollen. Tillsammans med duktiga och framsynta barn och elever skapar vi bästa tänkbara förutsättningar samt nytänkande och stimulerande miljöer, där alla trivs.

Välkommen till Sandviken – Vi gör varandra bättre.

Kontaktinformation

026-24 00 00
kommun@sandviken.se

Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress:
Stadshuset, Odengatan 37
Nyckelord: Chef och ledarskap, Förskola, Grundskola, Gymnasieskola, Universitet/högskola, Yrkeshögskola
Dela med dig av "Sandvikens kommun" till dina vänner:
Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens lediga jobb
Just nu finns inga aktuella jobb att söka på Skoljobb

Kontaktinformation

026-24 00 00
kommun@sandviken.se

Sandvikens kommun
811 80 SANDVIKEN

Besöksadress:
Stadshuset, Odengatan 37
Jönköpings kommunSurahammars kommunMotala kommunUddevalla kommunPops AcademyMarks kommunMagnetica Education ABMotala kommunSödertälje kommunMagnetica Education ABMotala kommun