Friends bjuder in till årets största kraftsamling mot mobbning den 9 maj


Snart är det dags för det årliga evenemanget Friends på Skansen, där   3 500 elever från hela Sverige samlas för att ta ställning mot mobbning. Samma dag delar Friends ut stipendier till skolor som har ett särskilt bra arbete mot mobbning samt till en person inom idrotten som engagerat sig för trygghet och jämlikhet – Årets Idrottsförebild.

Om Friends på Skansen
Den 9 maj arrangeras Friends på Skansen för åttonde året i rad. Då samlas elever och lärare från hela landet som alla arbetar aktivt med att förebygga mobbning. Syftet med dagen är att ge möjlighet till erfarenhetsutbyte och inspiration. Programmet består av aktivitetsstationer på temat trygghet och jämlikhet samt ett stjärnspäckat scenprogram där delar av Sveriges artistelit framträder. Artisterna, som ställer upp pro-bono, presenteras på morgonen den 9 maj. Friends på Skansen samlar även företag, myndigheter och organisationer till en gemensam kraftsamling mot mobbning.

Om stipendieutdelningen
Under dagen delas årets Friendsstipendier ut i två kategorier. Årets Friendsprestation uppmärksammar skolor som gjort ett särskilt bra arbete i att engagera och inspirera lärare och elever i kampen mot mobbning. Tre skolor belönas för Årets Friendsprestation och får 25 000 kronor vardera för sina insatser. Priset delas ut tillsammans med Swedbank.

Det andra stipendiet, Årets Idrottsförebild, lyfter fram en person som har engagerat sig för att skapa trygghet och jämlikhet inom ungdomsidrott. Stipendiet på 15 000 kronor ska användas för att stärka barns och ungas självkänsla inom ungdomsidrott.

– På många skolor runt om i landet pågår ett aktivt och framgångsrikt trygghetsarbete. Den 9 maj uppmanar vi till en kraftsamling mot mobbning samtidigt som vi vill visa Sverige hur många vi är som kämpar för ett tryggt och jämlikt samhälle, säger Lars Arrhenius, generalsekreterare på Friends.

Friends välkomnar media till Skansen. För mer information och pressackreditering, kontakta Amelie Furborg, pressansvarig Friends, amelie@friends.se, 070-415 64 67.

Tid: 9 maj, 2012
Plats: Skansen, Stockholm

Program
09.00-12.00 3 500 elever samlas på Skansen för mängder av aktiviteter och erfarenhetsutbyte
10.30 och 11.30 Miniseminarier om kränkningar på nätet (för lärare och pedagoger)
Medverkande: Lars Arrhenius, generalsekreterare, Friends, Hanna Fridén, initiativtagare till Vardagshjältar mot nätmobbning och Lisa Lyckborn, utbildare, Friends
13.00-14.15 Scenprogram med flera av Sveriges populäraste artister
Utdelning av stipendierna Årets Friendsprestation och Årets Idrottsförebild
Allsång!


Pressmeddelandet skickades med MynewsdeskPublicerad 2012-05-03
Dela med dig av "Friends bjuder in till årets största kraftsamling mot mobbning den 9 maj" till dina vänner:
Kontakta oss
E-post: info [at] skoljobb.se
Växeltelefon: 08-534 895 00
Fax: +46 72 160 11 46

Postadress
Onrec AB
Linnégatan 87b
115 23 Stockholm
COO
Per Fahlman
E-post: per.fahlman [at] onrec.se

Key Account Manager
Victor Eriksson
Telefon: +46 723 710 056
E-post: victor.eriksson [at] skoljobb.se

Account Manager
Marcus Norling
Telefon: +46 763 055 504
E-post: marcus.norling [at] skoljobb.se

Recruitment & Staffing
Miranda Youssef
Tel: +46 723 355 591
E-post: miranda.youssef [at] onrec.se

Marketingcoordinator
Elin Eriksson
E-post: elin.eriksson [at] onrec.se

Support / Produktion
E-post: support [at] skoljobb.se

Frågor om annonsering
offert [at] skoljobb.se


Visa på karta

Nyheter via MyNewsdesk
Academic WorkTibble GymnasiumFalu kommunMikaelgårdenAcademic WorkTierps kommunYrkesakademinMotala kommunPops AcademyMotala kommunSkoljobb.seMotala kommunHammarö kommun