Lärarstrejk kan komma

Skriven av Skoljobb Sverige AB den 2012-08-24 kl 14:31:47

Facken vill ha 10 000 kronor mer i månaden. Sveriges Kommuner och Landsting anser att det är för mycket och om medlingen misslyckas kan det bli lärarstrejk.

Förhandlingarna inom lönerna har blivit en segdragen process för landets lärare. Läget är nu så pass låst att medlare tar över på tisdag. Om förhandlingarna strandar utesluter inte Lärarförbundet strejk.

– En strejk är en nödvändig missnöjesaktion om vi inte kan komma överens i medlingen, säger Eva-Lis Sirén, Lärarförbundets ordförande.

Metta Fjelkner från Lärarnas Riksförbund utesluter inte heller strejk, men påpekar vikten av att förbunden måste vara överens innan de varslar om konflikt.


Skoljobb Sverige AB
Skribent
 info@skoljobb.se      Fler nyheter av Skoljobb Sverige AB


Dela med dig av "Lärarstrejk kan komma - Karriärnyheter" till dina vänner:


Kommentarer
Vi lärare måste sätta ner foten en gång för alla och stå på oss! Vi kan aldrig acceptera ett skambud denna gång för då har förtroendet håller på att raseras för oss lärare. Nu har vi chansen om vi alla står enade. En förhandling där 10000 kr står på spel borde innebära att typ 4500 kr för 2 år framåt bör ses som ok att börja med . Därefter bör avtalet omförhandlas. förslagsvis med ett år i taget!
Peter (2012-09-10 14:02:30)
Jag har arbetat som gymnasielärare i snart 20 år och har betydligt lägre lön än min 26 - åriga son som är högskoleingenjör med ett års erfarenhet. Sjukt! Jag hoppas verkligen att lärarfacken inte ger med sig denna gång. En strejk kanske skulle vara på sin plats???
Tolle (2012-09-06 10:56:12)
Vi har fått nog! LÖNER och ARBETSFÖRHÅLLANDEN måste ändras! Välkomnar en STREJK! Det är våra UNGA som är landets framtid. Utbildningsmin. Björklund passar inte in som minister. Han har inget att tillföra som leder utvecklingen framåt inom skolvärlden. Fram för en statlig skola. Det är till DE UNGA PENGARNA SKA GÅ. Valmöjligheter måste finnas! men inte som t.ex på BAUERs skola. där ledningen ska sko sig. FY FAN!
Pia Olsson (2012-09-05 17:12:59)
Jag är examinerad förskollärare för några år sedan och arbetar som förskollärare med landets framtid! Det är barn mellan 1-3 år Ett viktigt arbete som är avgörande för dem men ses som barnpassning för vissa!!! skäms! Jag har ett krävande yrke fysiskt som psykiskt men det märks inte i lönebrevet efter nästan 15 år i yrket. Min man arbetar på kontor och tjänar det dubbla o lite till.
Bibbi (2012-09-04 18:18:51)
Vi är många som sliter ont som lärare. Som praktisk-estetisk lärare undervisar jag 425 elever varje vecka - för 27 000 kr i månaden. Min man som är ingenjör tjänar 20 000 kronor mer per månad än jag gör. Det svider. Jag ansvarar för att dessa 425 elever når skolverkets högt ställda mål, och det borde märkas i mitt lönekuvert!
Inger (2012-09-03 20:13:40)
Lärarna arbetar så hårt. Jag får knappt se min fru eftersom hon arbetar jämt. Hon ansvar för 20 barns skolgång. Det borde vara mer värt än 23000 i månaden. Jag har bara gymnasieutbildning och tjänar mer än henne.
Anders Karlsson (2012-08-31 20:11:10)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*Fler nyheter

Öppenhet, empati och respekt

Ny krönika av Alexandra Pascalidou
Läs mer

Vi måste riva ramarna

Ny krönika av Alexandra Pascalidou
Läs mer

Flera brister i klagomålshantering

Var tredje huvudman har brister i klagomålshanteringen. Vissa vägrar dessutom ta emot kritik mot själva undervisningen, vilket de måste göra enligt lag.
Läs mer

Lärartjänster tas bort för att höja löner

Hallstahammars kommun ska dra ner på antalet lärartjänster för att kunna höja lönerna för de lärare som blir kvar.
Läs mer

Dåliga kunskaper om autism

Skolpersonal har ofta dålig kunskap om autism och ger dem därför inte det stöd de behöver. Det visar en granskning gjord av Skolinspektionen.
Läs mer

Få nyheterna till din e-postKarriärnyheter
Senaste blogginlägg
Skolbloggar
Nyheter via MyNewsdesk