Ålands gymnasium jobb Rektor för Ålands lyceum

Ålands gymnasium är en myndighet med uppdrag att erbjuda utbildning på gymnasienivå. I myndigheten ingår två skolor; Ålands lyceum och Ålands yrkesgymnasium. De bägge skolorna leds av varsin rektor. Förvaltningschefen och styrelsen vid myndigheten Ålands gymnasium ansvarar tillsammans med de båda rektorerna för skolornas ledning och utveckling. Den sammanlagda budgeten för Ålands gymnasium uppgår till 17,8 M€ med drygt 250 anställda och ca. 570 studerande vid Ålands yrkesgymnasium och ca. 430 studerande vid Ålands lyceum. Årligen utexamineras runt 300 studerande.

Tjänsten tillsätts för sju år, med tillträde den 1 augusti 2018.

Behörig för tjänst som rektor är du som har lämplig högskoleexamen som motsvarar minst fyra års heltidsstudier vid universitet eller därmed jämförbar högskola, behörighet som lärare inom berörd skolas utbildningsform, slutfört studier i ledarskap- och undervisningsförvaltning samt har tillräcklig arbetserfarenhet av läraruppgifter och av ledarskap. Du bör även ha utmärkt förmåga att använda svenska språket i tal och skrift.

Vi vill att Du har förmågan att bygga relationer på alla plan och har förmågan att utveckla värdefulla samarbeten. Vi arbetar kollegialt och kommunikation är en viktig del för att nå framgång. Du leder arbetet utifrån aktuella läroplaner och har mycket kompetent personal till din hjälp. I tjänsten ingår personal-, verksamhet- och budgetansvar.

Vi värdesätter om du har erfarenhet av skolledarskap samt intresse för allmänbildning och samhällsfrågor.
Mera information om tjänsten och verksamheten finns att läsa på www.gymnasium.ax. Du kan även ringa t.f. förvaltningschef Katarina Sundberg, tel.: +358 40 5735498. Ansökningar märks ”Rektor ÅL” och skickas senast 19.2.2018 till info@gymnasium.ax eller Ålands gymnasium Pb 150 22101 Mariehamn.

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på skoljobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-01-24
Nyckelord: Chef och ledarskap, Rektor inom folkhögskola, Rektor inom förskolan, Rektor inom grundskolan, Rektor inom gymnasiet, Rektor inom studieförbund, Rektor inom universitet / högskola, Rektor inom vuxenutbildning, Övriga rektorstjänster

Dela med dig av "Rektor för Ålands lyceum, Ålands gymnasium" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb 1 lediga jobb fördelat på 1 annonser

Arbetsgivarens övriga jobb

Rektor för Ålands yrkesgymnasium, Ålands gymnasium

Ålands gymnasium är en myndighet med uppdrag att erbjuda utbildning på gymnasienivå. I myndigheten ingår två skolor; Ålands lyceum och Ålands yrkesgymnasium. De...
2018-01-24
Halmstads kommunÅlands gymnasiumÅlands gymnasium