Leksands kommun jobb Rektor till Siljansnäs och Gärde skolor

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Leksands kommun har 1 500 medarbetare och vår gemensamma vision är service av hög kvalitet till våra 15 300 medborgare genom fortsatt utveckling, tydligt ansvar och sund ekonomi. Kommunen har ett differentierat näringsliv och kännetecknas av en positiv framtidstro. Vi står nu inför en spännande framtid där uppgiften är att skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt och utveckling. Välkommen att läsa mer på www.leksand.se

Sektorn Lärande och stöd består av fem avdelningar; förskola, grundskola, gymnasium/vuxenutbildning, musikskola och familj och stöd med c:a 525 anställda. Uppdraget är att ge barn, ungdomar och vuxna bästa möjliga utbildning och levnadsvillkor. Våra verksamheter bygger på engagemang, valfrihet och professionalitet.

Dina arbetsuppgifter
Som rektor är du ansvarig för och leder det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan. Du är en tydlig ledare och beredd att arbeta mot kommunens vision och uppsatta mål tillsammans med medarbetarna. Tjänsten är en heltidstjänst fördelad mellan de två skolorna. Du ansvarar för det systematiska kvalitets- och utvecklingsarbetet och har eget budgetansvar. Du förväntas ta aktiv del i arbetsgruppen med rektorer för samtliga grundskolor i kommunen.

Du är rektor för två sk. byskolor med elever i åk F-6, Siljansnäs skola med ca 150 elever och Gärde skola med ca 90 elever. Siljansnäs skolan har från hösten 2015 tagit emot ca 45 nyanlända elever. De bägge skolorna har en varm atmosfär som inrymmer både utveckling och tradition. Byskolorna finns 'mitt i byn' och står för gemenskap och goda relationer med närsamhället. Personalen på respektive skola är ett väl sammanhållet team som delar ansvaret för både undervisning och övrig skoldag. Det finns assistentresurs förlagd till Siljansnäs skola.
Man bör ha körkort och tillgång till egen bil då det är 17 km mellan skolorna.

Kvalifikationer
Du har pedagogisk universitetsexamen, rektorsprogrammet och/eller kunskap om och erfarenhet av pedagogiskt arbete, ekonomi, arbetsrätt, personalledning, samt administration. Som person är du en samlande kraft, kreativ och en god kommunikatör. Du uppmuntrar engagemang och medskapande som bidrar till att verksamheten utvecklas. Du har en förmåga att skapa samsyn och bygger goda relationer med elever, personal, vårdnadshavare och externa aktörer. Du har ett intresse och engagemang för att arbeta i en verksamhet med elever från olika kulturer. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har en vilja att utveckla IKT i skolan.

Vi erbjuder vår nya medarbetare
Ett intressant och utmanande jobb i en lagom stor kommun som arbetar för att utveckla sina ledare. Du har tillgång till en väl fungerande skolledargrupp där man stöttar och hjälper varandra. Våra förmåner i Leksands kommun är bland annat gratis träning via Hälsosam, semesterväxling vilket ger fler semesterdagar samt bruttolöneavdrag för hälso och sjukvård. Tjänsten är
100 % tillsvidare. Vi ser gärna att du börjar hos oss 2017-04-01. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Vill du veta mer?
Kontakta Maria Park Avdelningschef, tfn. 0247-80607. Fackliga representanter nås via Leksands kommuns växel, tfn. 0247 – 800 00.

För den som erbjuds anställning krävs, enligt Lagen om registerkontroll, utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

Välkommen med din ansökan!
Du söker via vår hemsida www.leksand.se/ledigajobb. Bifoga personligt brev och CV. Din ansökan vill vi ha senast 2017-01-29.

I den här rekryteringen har vi redan gjort vårt val ar rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss kontakt med rekryteringsföretag och annonssäljare.

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på skoljobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2017-01-11

Observera att sista ansökningsdag har passerat


Nyckelord: Chef och ledarskap, Rektor inom folkhögskola, Rektor inom förskolan, Rektor inom grundskolan, Rektor inom gymnasiet, Rektor inom studieförbund, Rektor inom universitet / högskola, Rektor inom vuxenutbildning, Rektorscoacher, Övriga rektorstjänster

Dela med dig av "Rektor till Siljansnäs och Gärde skolor, Leksands kommun" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb 2 lediga jobb fördelat på 2 annonser

Arbetsgivarens övriga jobb

Skoladministratör till Siljansnäs och Gärde skolor , Leksands kommun

Sektorn Lärande och stöd består av fem avdelningar; förskola, grundskola, gymnasium/vuxenutbildning, musikskola och familj och stöd med c:a 525 anställda....
2018-03-16

Gymnasielärare i fysik, matematik och teknik, Leksands kommun

Sektorn Lärande och stöd består av fem avdelningar; förskola, grundskola, gymnasium/vuxenutbildning, musikskola och familj och stöd med c:a 525 anställda....
2018-02-21
Tierps kommunMotala kommun