Helsingborgs stad - Kunskapstaden Helsingborg jobb Skolstaden söker vik gymnasielärare i Matematik och Kemi

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Skolstaden är Sveriges största sammanhållna gymnasieskola med cirka 3 100 elever och 340 medarbetare. Våra skolbyggnader ligger samlade runt ett parkområde i centrala Helsingborg. Där utvecklar vi ett gymnasiecampus som sjuder av aktiviteter. Vår strävan är att ligga i framkant inom skolutveckling och kvalitet. I Skolstadens skolområde ingår dessutom ISH - The International School of Helsingborg med verksamhet från förskola till gymnasieskola med cirka 450 elever och 70 medarbetare.

Skolstaden erbjuder åtta nationella program, 14 inriktningar, 27 profiler och över 80 individuellt valbara kurser. Storleken är vår styrka, den ger inte bara ett brett kursutbud utan också en samlad kompetens och tillgång till modern utrustning utöver det vanliga. Näst intill samtliga av våra lärare är behöriga. Vi samarbetar kontinuerligt med universitet, högskolor, kulturliv föreningsliv och arbetsliv för att skapa mervärden för både elever och personal. För att kunna erbjuda våra elever både den stora och den lilla skolans fördelar är verksamheten indelad i pedagogiska enheter med tydliga profiler och egna hemvisten. Vår verksamhet utgår från respektive elevs mål, förväntningar och förutsättningar. Varje enhet leds av en gymnasierektor/pedagogisk ledare. För att de pedagogiska enheterna ska kunna fokusera fullt ut på pedagogisk kvalitet finns centrala staber som stödjer verksamheterna ur ett helhetsperspektiv. Administrativa stödfunktioner som t.ex. ekonomi, elev- och personaladministration, IT, fastigheter, vaktmästeri, caféer, skolrestauranger och brandskyddsarbete samordnas under ledning av en administrativ chef. Elevhälsa, studie- och yrkesvägledning och bibliotek är andra centrala stödfunktioner.

Arbetsuppgifter
Du ska undervisa i matematik och kemi inom Naturvetenskapsprogrammet huvudsakligen inom räddningsprofilen. Mentorskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Skolstaden söker dig som är intresserad av att ingå i en kreativ och ambitiös lärargrupp som ständigt utvecklar sin verksamhet. Du har gymnasielärarexamen och uppskattar att arbeta nära tillsammans med elever och kollegor i en kommunikativ och lärande miljö för att nå goda resultat. Du är en utåtriktad person och har en för uppgiften adekvat utbildning, goda ämneskunskaper och erfarenhet av undervisning inom gymnasieskolan.

Samarbetsförmåga är en förutsättning för arbetet och vi vill att du har ett stort ansvar för din mentorsroll. Vidare är det viktigt att du har förmågan att anpassa undervisningen till elevernas behov. Har du erfarenhet av att arbeta utifrån ett entreprenöriellt förhållningssätt är det ett plus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2012-09-27
Tidsbegränsat till: 2013-06-14
Antal platser: 1

Upplysningar
Anders Nilsson
Rektor
042- 10 22 02

Anett Lilja
Rektor
0732-311327
042-10 22 01

Fackliga representanter:
Lärarnas Riksförbund
042-105998

Lärarförbundet
042-10 77 73

Ansökan
Arbetsgivarens referensnummer: A289434
Sista ansökningsdatum: 2012-09-10

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte kommer att påverkas av övertalighet eller organisatoriska förändringar.

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på skoljobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2012-08-30

Observera att sista ansökningsdag har passerat


Nyckelord: Gymnasieskola, Kemilärare, Matematiklärare

Dela med dig av "Skolstaden söker vik gymnasielärare i Matematik och Kemi, Helsingborgs stad - Kunskapstaden Helsingborg" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Just nu finns inga aktuella jobb att söka
Academic WorkAcademic WorkSkoljobb.seYrkesakademinYrkesakademinTibble GymnasiumFalu kommunMotala kommun