Tillbaka

Lärare textilslöjd åk 3-5 Raoul Wallenbergskolan Järvastaden

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor.

I augusti 2017 startade vi upp RWS Järvastaden. Skolan har nu ca 780 elever i låg- och mellanstadium, F-5. Skolan ligger mitt i den nya stadsdelen Järvastaden och drivs under devisen ”Skolan mitt i byn”. I skolans absoluta närhet ligger vår förskola, RWF Järvastaden, med drygt 200 barn. Våra elever som lämnar mellanstadiet kan gå vidare till vår högstadieskola RWS Bagartorp som även den ligger i närheten.

Vi är ett positivt kollegium som tycker om att utvecklas tillsammans. Vi arbetar aktivt med ett gott ledarskap och att bygga förtroendefulla relationer, vilket är grunden för trivsel och ett gott lärande. Vi har nya, ljusa lokaler vilket också bidrar till en positiv lärmiljö.

Vi har en hälsoprofil på skolan och ser rörelse som en förutsättning för lärande. Trivselledare ansvarar att, tillsammans med personal, ha organiserade aktiviteter på rasterna.

Vi söker nu en lärare i textilslöjd med placering på RWS Järvastaden. Uppdraget är att undervisa elever i åk 3-5 i slöjd. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med 6 månader provanställning och med tillträde den 10 augusti 2023.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad lärare inom slöjd och med erfarenhet av arbete i skola.

Du, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för olika typer av elever – både de som är i behov av särskilt stöd och de som behöver stora utmaningar. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som från djupet av ditt hjärta brinner för att ge barn en god start i livet. Du tar ansvar för och har insikt om elevernas resultat, vilket innebär att du är lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Du har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. Du fångar och stimulerar elevernas nyfikenhet, intresse och lärande. Du har god kunskap om styrdokumenten och planerar och följer upp undervisningen utifrån målen. Du har ett gott ledarskap, är strukturerad och ser trygghet och studiero som en förutsättning för lärande.

Vår målsättning är att våra medarbetare och våra elever ska trivas, utvecklas och växa som människor hos oss.

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Skicka din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer genomföras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 30 juli 2023.

Har du frågor om tjänsten inom RWS är du välkommen att kontakta Susanne Zimmermann, rektor för RWS Järvastaden, 076-145 1677.

För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

 

 

Ansök