Arbetslagsledare/förskoleklasslärare till Tallkrogens skola

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Grundskoleavdelningen, Område 3, Tallkrogens skola

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Arbetsplatsbeskrivning

Tallkrogens skola ligger i Enskede och är en F-6 skola med ca 500 elever. I skolans närhet finns stora grönområden som ger utrymme för både utomhuspedagogik, idrott- och friskvårdsaktiviteter. Skolans personal är en stark kår som står för ett välutvecklat samarbete mellan alla pedagoger för att eleverna ska känna trygghet och utvecklas på bästa sätt. På lågstadiet samverkar en grupp pedagoger kring en grupp elever under hela dagen. På Tallkrogens skola finns en miljö där både elever och personal kan utvecklas.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en erfaren förskollärare för arbetslagsledaruppdraget/förskolelärartjänsten, som även har erfarenhet av arbete på fritids.
Som arbetslagsledare leder du det strukturerade arbetet, planeringen samt utvärderingen inom det egna arbetslaget, vilket omfattar både fritidshem samt klass F-2. Du kommer även tillsammans med övriga arbetslagsledare, biträdande rektorer samt rektor vara en del av skolans operativa ledningsgrupp. Det är av stor vikt att du är en person som har förmåga att leda och motivera kollegor i det pedagogiska arbetet.

Som förskollärare i en av skolans förskoleklasser kommer du att ingå i ett arbetslag med ytterligare en förskolelärare och en klasskontakt. Tillsammans ansvarar ni för det systematiska kvalitetsarbetet genom att planera, organisera, strukturera, genomföra och följa upp verksamheten med utgångspunkt från läroplanens syfte och centrala innehåll.
I arbetstiden ingår även arbete på fritids, vilket medför att du arbetar med eleverna under hela skoldagen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med förskollärarlegitimation med behörighet att undervisa i förskoleklassen.
Du har stor erfarenhet av arbete i förskoleklass/fritids och kan leda och organisera ditt arbete utifrån läroplanen i samarbete med kollegorna i ditt arbetslag. Du har god förmåga att kommunicera och samverka med barn, kollegor och vårdnadshavare.

Erfarenhet av tidigare arbetslagsledaruppdrag är meriterande.





Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20230814
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1847
Kontakt
  • Åsa Prezent, 076-1246893
Facklig företrädare
  • Annika Rehn. Sveriges lärare, 08-50846890
  • Stina Larsen, Sveriges lärare, 08-50846890
Publicerat 2023-03-27
Sista ansökningsdag 2023-05-31
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar