Sollentuna kommun

Rösjöskolan är en inkluderad skola, där alla elever ska få arbeta utifrån sina förutsättningar, känna trygghet och vara en del av ett sammanhang. Rösjöskolan är en kommunal grund- och anpassad grundskola om cirka 400 elever från förskoleklass till årskurs 6 i Edsberg, Sollentuna kommun. Med närhet till naturreservat, en inspirerande skolgård och med aktiva klassrum skapar vi rörelse genom hela skoldagen och finner lärande såväl inne som ute. Rörelse är en viktig del av skolans hälsofrämjande arbete och det syns bland annat genom att vi varje morgon startar med pulshöjande aktiviteter på skolgården, vilka leds av skolans lärare i idrott och hälsa.

Rösjöskolans anpassade grundskola växer och kommer till höstterminen att bestå av cirka 11 klasser. Vi söker nu medarbetare som vill vara med och påverka framtidens medborgare och öka möjligheten till sysselsättning i det framtida yrkeslivet. Vi söker medarbetare till vår anpassade grundskolan med inriktning ämnen och ämnesområden från årskurs 1-6, som vill vara med om att få varenda elev att lyckas och utvecklas.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare i anpassad grundskola är du med genom elevens hela skoldag. Du deltar i att stödja läraren i undervisningen genom att skapa tydliga anpassningar inför, genom och efter undervisningen. I ditt uppdrag använder du kommunikativa stödprocesser och där arbetet sker i samverkan med undervisande lärare, där god kommunikation är viktig för att stödja elevens utveckling.

Du skapar förutsättningar för att interagera eleverna i leken och det sociala samspelet. Kommunikation och vardagsaktiviteter är en viktigt utgångspunkt i uppdraget för att öka elevernas självständighet.

Du arbetar stödjande för att utveckla elevens motoriska förutsättningar i stöd med undervisande lärare i idrott och hälsa.

Vi arbetar med TBA, tillämpad beteendeanalys på skolan och all personal i anpassad grundkola får regelbundet handledning av vår beteendeanalytiker.

Kvalifikationer

Erfarenhet av att ha arbetat i grundsärskolan och TBA är meriterande.
Utbildning inom TBA och kommunikationshjälpmedel, t.ex. TAKK är meriterande.

Förmågor och färdigheter

Personlig mognad
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Pedagogisk insikt

Vi erbjuder

Vi erbjuder en verksamhet med hög pedagogisk kompetens där du tillsammans med blivande kollegor utmanar och utvecklar varandra.

Skolan har ett eget tillagningskök som lagar mat med hög kvalitét och där som medarbetare ges möjlighet att äta pedagogisk lunch.

I länk kan du läsa om vilka förmåner och utvecklingsmöjligheter du som medarbetare i Sollentuna kommun erbjuds. https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/





Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/222
Kontakt
  • Maria Töverud, 08-57921401
Facklig företrädare
  • Carolina Ångström, Kommunal , 08-57921099
  • Cecilia Norström, Kommunal , 08-57921099
  • Josefin Ask, Kommunal , 08-57921099
Publicerat 2023-05-18
Sista ansökningsdag 2023-06-01

Tillbaka till lediga jobb