Tillbaka

Specialpedagog/Speciallärare åk F-5 med behörighet i SVA

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor.

I augusti 2017 startade vi Raoul Wallenbergskolorna Järvastaden med både grundskola och förskola. Skolorna drivs under devisen ”Skolan mitt i byn” och vår ambition är att de ska vara mötesplatsen för både barn, unga och vuxna i Järvastaden med omnejd. I båda skolorna bedrivs en mycket fin verksamhet, som både barn, elever och vårdnadshavare är mycket nöjda med. Vi har en tydlig hälsoprofil med mycket rörelseaktiviteter under hela skol- och fritidsdagen. Grundskolan, som är en F-5 skola, har vuxit kraftigt och består idag av runt 800 elever i 29 klasser. I augusti 2021 startar vi ytterligare en skola i närområdet i nybyggda lokaler för årskurserna 6-9. Ambitionen med våra tre skolor i området är att genom ”RWS röda tråd” ge eleverna en god och sammanhängande utbildning från förskolan till grundskolans åk 9. Därför har vi ett väl utvecklat samarbete mellan skolorna. 

Brinner du för att göra positiv skillnad? Vill du bli en del av vårt dynamiska team och vidareutveckla vår värdegrundsbaserade skola och vårt elevhälsoarbete under devisen ”Skolan mitt i byn”.

Vi är ett positivt kollegium som tycker om att utvecklas tillsammans. Vi arbetar aktivt med ett gott ledarskap och att bygga förtroendefulla relationer, vilket är grunden för trivsel och ett gott lärande. Vi har nya, ljusa lokaler vilket också bidrar till en positiv lärmiljö.

Vi har en hälsoprofil på skolan och ser rörelse som en förutsättning för lärande. Trivselledare ansvarar för att, tillsammans med personal, ha organiserade aktiviteter på rasterna.

Vi söker nu en behörig Specialpedagog/Speciallärare med lärarlegitimation och erfarenhet av arbete i åk f-5. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75% med 6 månaders provanställning och med start augusti-september 2023.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad lärare med erfarenhet av och kompetens inom specialpedagogiskt arbete samt behörighet i SVA. Du tar ansvar för och har insikt om elevernas resultat, vilket innebär att du är lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Du har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. Du fångar och stimulerar elevernas nyfikenhet, intresse och lärande. Du har god kunskap om styrdokumenten och planerar och följer upp undervisningen utifrån målen. Du har ett gott ledarskap, är strukturerad och ser trygghet och studiero som en förutsättning för lärande.

Du kommer att vara en del i skolans spec-team och ha nära samarbete med tre andra speciallärare/pedagoger samt skolans övriga personal. Du arbetar i ”Studion” för åk f-5 och där arbeta med enskilda elever och i mindre grupper av elever som är i behov av extra stöd för att uppnå kunskapskraven. Du har förmåga att anpassa undervisningen efter varje elevs olika behov. Vi lägger stor vikt på din förmåga att skapa ordning och struktur i gruppen och kring undervisningen för att skapa en trygg och stimulerande lärmiljö.

Vidare har du god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap samt har förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor. Du känner dig trygg med digitala verktyg och ser det som en naturlig del av arbetet. Du har en god förmåga att dokumentera och tillsammans med klasslärare skriva pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram.

Vår målsättning är att våra medarbetare och våra elever ska trivas, utvecklas och växa som människor hos oss.

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer att påbörjas innan ansökningstiden är slut. Sista ansökningsdag är 30 september 2023.

För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Har du frågor om tjänsten inom RWS är du välkommen att kontakta rektor på RWS Järvastaden, Susanne Zimmerman, 0761-451677.

Ansök