Utbildningsnämnden

I Lysekils kommun arbetar vi för att vara en hållbar och attraktiv kommun året runt, som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Du som arbetar här gör en viktig skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vi är idag 1400 kollegor som utvecklar våra verksamheter och ger 14 400 invånare, 1 600 företag och 100 föreningar bästa möjliga service och förutsättningar att bo, leva och verka i Lysekil. Det är vi stolta över.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära både havet och bergen – här finns möjlighet till såväl eftertanke som äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. Läs gärna mer om Lysekil på Lysekils kommun - Lysekils kommun - Startsida.

Beskrivning

Gullmarsskolan åk 7-9 är kommunens enda högstadieskola, vilket ger fantastiska möjligheter att arbeta med kommunens samtliga ungdomar i en rik variation. Skolan är fint belägen med havsutsikt och möjlighet till hav och friluftsliv runt knuten.
Vi arbetar strategiskt med verksamhetsutveckling i syfte att ha en hög kvalitet i vår verksamhet och nå goda resultat. Vi vill vara innovativa, kreativa och flexibla i vår verksamhet och vi värnar om vår skola och vår arbetsmiljö då trivsel för samtliga ger bra förutsättningar för lärande. På skolan finns också en aktiv Personalklubb som ordnar aktiviteter och trevligheter för personalen, vilket kan vara en del i att vi har låg sjukfrånvaro och låg personalomsättning.


På skolan finns ett stort och härligt uppehållsrum med en cafédel där vi har vuxna som arbetar. Vi har rastaktiviteter för våra elever och även två socialpedagoger som skapar trygghet och arbetar förebyggande för hög trivsel, integration etc. Socialpedagogerna stöttar och arbetar tillsammans med lärarna för att skapa goda förutsättningar för våra elever. Förutom socialpedagoger har vi hälsopedagog samt stödpedagoger för att på olika sätt finna vägar och lösningar till individuellt stöd. Det finns en utvecklad spec.organisation med flera möjligheter för att tillgodose alla elevers behov genom mindre undervisningsgrupper med väl utvecklade arbetssätt och arbetsformer, elevassistenter och ett språkcentrum med språkstödjare och svenska som andra språklärare.


Vi har satsat på att anställa lärarassistent/er som kan avlasta lärarna i deras uppdrag på olika sätt. På skolan arbetar vi i arbetslag kring en årskurs vilket skapar bra förutsättningar för samplanering och sambedömning, samt helhetstänk kring samtliga elever. Vi har kollegiala utvecklingsgrupper i vilka vi lär av varandra, tar del av forskning och testar våra egna erfarenheter med nya tankar och ideér.
Vi arbetar även med kollegacoaching och fördjupade resultatanalyser, samt Progressionskartor för att skapa en trygghet och säkerhet i att vi erbjuder de elever i behov av stöd, rätt stöd. Vårt arbete med extra anpassningar i undervisningen har utvecklats mycket de senaste åren.


Vi söker nu nya lärare till vår skola.


Arbetsuppgifter

Som lärare kommer Du att ingå i både ett ämneslag och ett arbetslag på skolan. Du kommer eventuellt att ha klassföreståndaruppdrag, samt ansvara för undervisning och bedömning i dina ämnen men kan också komma att arbeta i mindre grupp med alla ämnen.
Vi söker, under förutsättning att erforderliga beslut fattas, två nya medarbetare.


Kvalifikationer

Du är utbildad lärare med goda erfarenheter av arbete med barn och ungdomar. Du har en positiv grundsyn, och är en snabb, effektiv och självständig lagspelare. Du trivs i utvecklande och flexibla miljöer. Du är trygg som ledare och delar gärna med dig av erfarenheter samtidigt som du är positiv till egen utveckling.


Villkor

Tillsvidare, heltid. 

Välkommen med din ansökan!

 



 



 



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-01-07
Löneform Månadslön enligt avtal.
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/197
Kontakt
  • Ann-Charlotte Sernemo, rektor, 0523-613274
  • Hendrik Mattsson, biträdande rektor, 0523-613240
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens växel, 0523-61 30 00
Publicerat 2018-10-23
Sista ansökningsdag 2018-11-23

Tillbaka till lediga jobb