Utbildningsförvaltningen

I Lysekils kommun arbetar vi för att vara en hållbar och attraktiv kommun året runt, som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Du som arbetar här gör en viktig skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vi är idag 1400 kollegor som utvecklar våra verksamheter och ger 14 400 invånare, 1 600 företag och 100 föreningar bästa möjliga service och förutsättningar att bo, leva och verka i Lysekil. Det är vi stolta över.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära både havet och bergen – här finns möjlighet till såväl eftertanke som äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. Läs gärna mer om Lysekil på Lysekils kommun - Lysekils kommun - Startsida.

Beskrivning

Mariedalsskolan är en F-6 grundskola med fritidshem, belägen i den östra delen av vackra Lysekil. Skolan ligger i ett område med närhet till utomhusaktiviteter i både skog och mark samt havsmiljö.

Mariedalsskolan har ca 375 elever på skolan och ungefär 55 medarbetare. Vi arbetar i årskurslag, där vi är 3 lärare per årskurs. Vi har tre arbetslag (f-3, 4-6 samt fritids) där samplanering, kollegialt lärande, uppföljning och utvärdering av undervisningen bedrivs. 

Vi arbetar systematiskt med kollegialt lärande vilket innebär att vi samarbetar och samplanerar med kollegor både inom årskurslaget och inom skolans olika arbetslag. Vi arbetar med ständiga förbättringar av vår undervisning både inom skola och fritidshem. 

Fritidspersonal arbetar aktivt med utomhuspedagogik under skoldagen, vilket alla eleverna i skolans årskurs 1-3 får ta del av. Fritidspersonalen är även knuten till årskurslagen, vilket medför att våra elever har en hög vuxentäthet runt sig. Från och med hösten 2019 kommer vi att utveckla vår rastverksamhet med trivselledare och planerade rastaktiviteter.

Att vara lärare och professionell pedagog  på Mariedalsskolan innebär att vi har höga förväntningar våra elever. Vi har en tro på att alla våra elever kan nå skolframgång utifrån sina förutsättningar. Vår vision är att alla våra elever ska lämna vår skola med goda ämneskunskaper, demokratiska värderingar och en tilltro till sin egen framtid.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av fritidshemmets undervisning samt för något praktiskt ämne i skolans undervisning beroende på din behörighet. Du har även andra för lärare tillhörande arbetsuppgifter. Med god didaktisk förmåga, goda ämneskunskaper, en tydlig struktur och med en varierad undervisning som är anpassad utifrån den enskilde eleven skapar du de bästa förutsättningarna för att våra elever ska uppnå kunskapskraven i LGR 11.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad grundskollärare med inriktning mot fritidshem med en bred behörighet i praktisk/estetiska ämnen såsom musik, bild eller idrott.

Du bör vara en trygg person med självinsikt. Du ser möjligheter i förändringar och du samarbetar bra med andra människor. Du har en vilja att arbeta målinriktat, där du sätter upp tydliga mål för din verksamhet och som du kommunicerar med kollegor och elever för att nå goda resultat. Vi söker dig som är kreativ och utvecklingsbenägen. Du skapar goda relationer med elever och vårdnadshavare byggda på förtroende och respekt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som förmåga att samarbeta med elever, vårdnadshavare och kolleger samt i övrigt vara en god förebild.

Villkor

Utdrag ur belastningsregistret samt lärarlegitimation ska uppvisas vid eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20190812
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/29
Kontakt
  • Ann-Christine Holst, Rektor, 0523 613264
Publicerat 2019-03-05
Sista ansökningsdag 2019-04-05

Tillbaka till lediga jobb