Bergska gymnasiet, Bergska

Beskrivning

Gymnasiesärskolan i Finspång ingår som en del av enheten Bergska Gymnasiet, Bergska skolan. På enheten finns även introduktionsprogrammen.

Gymnasiesärskolan har ca 20 elever som antingen läser det nationella programmet Administration, handel och varuhantering eller det Individuella programmet.

På gymnasiesärskolan finns ett arbetslag där förutom undervisande personal även specialpedagog och kurator deltar.

Gymnasiesärskolan i Finspång arbetar tydligt emot elevernas kommande vuxen- och arbetsliv. Vårt motto är att eleverna ska vara förberedda för dag ett år fem, då skolan är slut. Detta fokus avspeglar sig i allt vi gör tillsammans med eleverna. Vi använder oss i stor utsträckning av övrigt samhälle som arena för lärande.

Möjlighet till förstelärartjänst (bidragspott 2)

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som lärare på Gymnasiesärskolan kommer du undervisa på både det nationella – och det Individuella programmet. Du kommer ingå i ett arbetslag där planering och utvärdering av verksamheten sker.  I uppdraget ligger även ett mentorskap och kontakter med vårdnadshavare, godemän etc.  

Du kommer även ha andra externa kontakter som ex. daglig verksamhet, arbetsförmedling, olika företag där eleverna gör sin praktik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i att undervisa på gymnasiesärskolan.

Du ska kunna verka både i teoretiska och praktiska sammanhang (ex arbetsplatsförlagt lärande, praktik och Ung Företagsverksamhet).

Vi ser att du är självgående och strukturerad med förmåga att organisera, ansvara för och prioritera dina aktiviteter på ett effektivt sätt. Du har ett inbjudande sätt och är lösningsorienterad. 

Du har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har en god pedagogisk insikt och förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du är tydlig i din ledarroll, van vid att samarbeta i arbetslag, har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill.

Som person är du självgående, flexibel samt har lätt för att samarbeta med andra och skapa relationer. Du är innovativ och ser mångfald som en fördel för utveckling och lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet från arbete på Gymnasiesärskolan är önskvärt.

Villkor

Lärartjänsten (100%) är en tillsvidareanställning på heltid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut. Rekrytering kan komma att ske fortlöpande under annonseringsperiod. Sista ansökningsdag är dock 2020-05-29



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-08-10
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/304
Kontakt
  • Elisabet Rehn, 012285558
Facklig företrädare
  • Peter Kohtamäki, Lärarförbundet, 0122-85253
Publicerat 2020-05-07
Sista ansökningsdag 2020-05-29

Tillbaka till lediga jobb