Sollentuna kommun

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tycker det är riktigt berikande att arbeta med elever i åk 7-9 i grundskolan och grundsärskolan och vill vara med och skapa en meningsfull skoldag och rast- och fritidsverksamhet för och tillsammans med eleverna.

Edsbergsskolan är en 7-9 skola med 450 elever i grundskolan och grundsärskolan. Det är en skola där vi sätter tryggheten för eleverna först och vi arbetar ständigt för att skapa trygghet och studiero och struktur för eleverna så att de ska trivas och lyckas i skolan.

Som ansvarig för verksamheten i skolans uppehållsrum och för rastverksamheten är du en viktig vuxen för eleverna i skolan och du har en central roll i det trivselskapande arbetet och att bygga relationer med elever och även vid behov med vårdnadshavare. Att ta hand om lokalerna, materialet och skapa en mysfaktor och god ordning. Du behöver tycka om att planera och strukturera veckan och verksamheten.

Sollentuna Kommun satsar mycket på trygghetsskapande förebyggande arbete som en del av tjänsten ingår det att vara med att utveckla arbetet kring trygghet och du kommer att samarbeta med vårt elevhälsoteam och övrig personal på skola och ambitionen är att du även ska delta i elevråden på skolan.

Uppehållsrummet ligger mitt i skolan och har öppet för eleverna mellan 10.00 och 14.30.På morgnar och eftermiddag kommer du vara en del av kollegiet som arbetar med eleverna i vår grundsärskola och deras fritids dvs korttidstillsyn, där kommer du även att arbeta en stor del av loven då du är i tjänst och då ansvarar du tillsammans med övriga för att eleverna får en stimulerande och varierad fritidssysselsättning som utvecklar dem utifrån deras behov.

Personlig lämplighet är det viktigaste men du behöver också ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Erfarenheten behöver styrkas av dokumentation och referenser.

IT-kompetens dvs datorvana är viktig då en hel del kommunikation, planering och händelsedokumentation sker i digitala system.
Du behöver vara utbildad fritidsledare, fritidspedagog eller socialpedagog eller annan likvärdig utbildning.
Ansök snarast om du är kvalificerad och intresserad, vi rekryterar fortlöpande.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2020-12-22
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 18 augusti 2021
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% uppehållstjänst
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/300
Kontakt
  • Johanna Bergström, sed803@edu.sollentuna.se
Publicerat 2021-07-01
Sista ansökningsdag 2021-08-03

Tillbaka till lediga jobb