Edsbergsskolan, Sollentuna kommun

Arbetsbeskrivning

Lärare åk 7-9 matematik, No dvs kemi fysik och biologi på Edsbergsskolan, Sollentuna kommun

Nu söker vi dig, en engagerad och kompetent lärare i matematik och No-ämnen som vill vara en del av ett mycket engagerat kollegium på en skola som är fantastisk!

Sollentuna kommun är en av landets bästa skolkommuner. Våra elever når mycket goda resultat och vi arbetar målmedvetet med att utveckla skolan. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan. I vår skolresa arbetar vi för att öka tillgängligheten, digitalisering och hållbarhet för våra elever.

Vi på Edsbergsskolan söker medarbetare med hög positiv förväntan på eleverna, ett tydligt ledarskap i klassrummet och en vilja och förmåga och vilja att bygga relation med eleverna och möta var och en där de är.

Nu söker vi en legitimerad lärare i matematik och flera av No-ämnena; biologi, kemi och fysik.

Du kommer att vara mentor i åk 8 tillsammans med ytterligare en lärare, en medmentor.

Edsbergsskolan är en 7-9 skola med spetsutbildning i matematik, förberedelseklass och grundsärskola/anpassad skola. Vi har ca 400 elever och drygt 60 medarbetare fördelade på fyra arbetslag.

Skolan ligger “mitt i byn” i Edsberg med goda kommunikationer, men ändå nära till kultur och natur. Lokalerna är renoverade och omskötta och vi ser fram emot att hela skolgården ska anläggas.

Vi har välutrustade ämnesanpassade No-salar och en matte-verkstad.

I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Googles plattform, bland annat består av Google Drive vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare och elever har tillgång till en egen dator. Kommunikationen med elev och vårdnadshavare sker via Skolplattformen och Google Classroom.

Du är en kompetent och engagerad lärare med stor förmåga att möta varje elev på bästa sätt. Du är en trygg vuxen och din undervisning är kreativ och stimulerande, samtidigt som den vilar på forskning och beprövade metoder. Du är en tydlig ledare, har höga förväntningar på dina elever och har lätt för att skapa goda relationer. Du ska kunna ta initiativ och utveckla arbetssätt tillsammans med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Tjänsten är i dagsläget preliminärt; Matte och NO i din mentorsklass åk 8, Ma och NO i en åk 9. No i en mattespetsklass åk 8.

Du är knuten till ett arbetslag och har ett arbetsrum tillsammans med dina ämneskollegor nära undervisningssalarna i No-ämnen. Laborationer i No är i halvklass och undervisningen i NO fördelad på 3 lektioner för eleverna dvs 45 min+45min i helklass och 65 min laboration i halvklass. Ämnena blockläses.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Legitimation uppvisas vid eventuell intervju.
Vi rekryterar löpande och ser fram emot din ansökan snarast.

För frågor om tjänsten kontakta biträdande rektor Johanna Bergström, 073-915 23 14, sed803@edu.sollentuna.se eller johanna.bergstrom@sollentuna.se

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/247
Kontakt
  • Johanna Bergström, 073-9152314
Publicerat 2022-04-11
Sista ansökningsdag 2022-06-10

Tillbaka till lediga jobb