skola-lila.png

Lärare i fritidshem/Mu alt Fritidspedagog grundsärskolan Fruängens skola

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Fruängens skola är en F-9-skola med 660 elever och cirka 120 anställda i södra delen av stadsdelen Hägersten. Vår K-märkta skola invigdes 1957 och har varsamt moderniserats genom åren. Vi erbjuder en god miljö både ute inne. Klassrummen håller hög standard. I skolans elevhälsoteam ingår skolsköterska (100%), skolkurator (100%), specialpedagog med övergripande ansvar (100%) och SYV (50%).

Vår grundsärskola har inriktning ämnen. För närvarande har vi 32 elever fördelade på fyra undervisningsgrupper, varav 13 elever går i åk 2-6 och 21 elever går i åk 7-9. Efter skolan vistas eleverna på sitt eget fritidshem (åk 2-6) / korttidstillsyn/KTT (åk 7-9) efter skolan.     

Arbetsbeskrivning

Lärare i fritidshem/KTT för grundsärskolans åk 1-9. Undervisning i musik i någon eller några av grundsärskolans grupper är önskvärt. Arbete som assistent i klass under övrig lektionstid i tät samverkan med lärare och övrig personal.

Ingå i grundsärskolans arbetslag med en arbetsledande roll för fritidshemmets personal, totalt nio personer. Leda det dagliga arbetet, arbetsschema och övrig administration tillsammans med biträdande rektor. Leda och utveckla den pedagogiska verksamheten i fritidshemmet och ansvara för KTT. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem med ämnet musik alternativt dig som har högskoleutbildning med fritidspedagogexamen.

I arbetet med elever i åk 1-9 behöver du vara kreativ, lyhörd och inbjuda till delaktighet för att möta olika elevers behov.

Du har gärna erfarenhet av arbetsledning med eleverna och helheten i fokus. Du har en problemlösande inställning i snabbt växlande situationer och utmaningar under arbetsdagen. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, och viss vana att dokumentera.

Den vi söker har erfarenhet av arbete med personer med kognitiva funktionsvariationer, i synnerhet intellektuell funktionsnedsättning och autism. Du har gärna erfarenhet av NPF-anpassning på individ- och verksamhetsnivå, då detta är ett av hela skolans utvecklingsområden.

Övrigt

Arbetstiden varierar mellan kl 7.30 och 17.00 måndag-fredag.

 

-----

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal inom Stockholms stad.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-01-10 eller enligt överenskommelse.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Fruängen, Hägersten
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6563
Kontakt
  • Maria Göransson, 08-50823704, 076-1223704
Publicerat 2021-11-09
Sista ansökningsdag 2021-11-28
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar