Lärare till Bromstensskolans SU-grupp, eventuellt förstelärartjänst

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Bromstensskolan

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Arbetsplatsbeskrivning

Bromstensskolan är en F-6 skola som ligger i Västerort inom Stockholms kommun. Skolan är en kommunal grundskola med ca 500 elever. Ligger vackert uppe på en kulle i ett trivsamt villaområde. De äldre delarna har anor från tidigt 1900-tal och de yngre uppfördes under 1990-talet. Skolan har en stor och trivsam skolgård med bl a en fotbollsplan med mycket springytor. På skolan arbetar ca 75 personer, de flesta är pedagoger. I övrigt har vi de flesta yrkeskategorier som brukar finnas på en grundskola. Skolledningen består idag av rektor och två biträdande rektorer samt en administrativ chef.

Våra fyra förstelärare har ansvaret att utveckla undervisningen på skolan tillsammans med skolledningen och pedagogerna. Vi välkomnar ny personal med andra erfarenheter som tillsammans med våra redan duktiga pedagoger vill utveckla Bromstensskolan.

Knappt hälften av eleverna har en annan kulturell bakgrund än svensk, så vi har många berikande kopplingar ut till övriga världen. Vi ser vår mångfald som en styrka och försöker ta till vara på det vi kan lära oss av olika kulturer. Våra ambitioner är höga och vi har en stark positiv utveckling på skolan. Vår avsikt är att skapa en skola där vi hjälper eleverna att utveckla sin fulla potential. Bästa sättet att lära sig mer om skolan är att träffa oss och ställa frågor om vår verksamhet och snart kanske även din arbetsplats. Skolans vision är följande "På Bromstensskolan känner vi oss trygga och visar varandra ömsesidig respekt. Vi värdesätter kunskap och får bästa förutsättningar för att utvecklas och lära. Tillsammans skapar vi ansvarskänsla genom delaktighet och inflytande."

Bromstensskolan planerar att starta en egen särskild undervisningsgrupp. Gruppen kommer att vara placerad i skolans lokaler och ska finnas som ett särskilt stöd för de elever som behöver ett mindre sammanhang för att lyckas. Om du är rätt sökande och intresse finns så är uppdraget också ett försteläraruppdrag. Uppdraget innebär att du innehar god kompetens inom läraruppdragets samtliga delar samt en inkluderande elevsyn. Förstelärarens uppdrag avseende innehåll beror på skolans mål och resultat vilka varierar över tid. Utifrån skolans resultat deltar förstelärarna i att utforma olika utvecklingsinsatser för personalen.

Arbetsbeskrivning

Bromstensskolans särskilda undervisningsgrupp söker en lärare som är behörig att undervisa i årskurs 3-6. Som lärare i skolans SU-grupp undervisar du, tillsammans med ytterligare en pedagog, elever i behov av särskilt stöd. Du ansvarar för planeringen av undervisningen, mentorskap och kontakten med vårdnadshavare. Tillsammans med de övriga pedagogerna i arbetslaget medverkar du till att eleven får en positiv och meningsfull skoldag där kunskapsutvecklingen och socialträning är i fokus. I kontakten med vårdnadshavare är du engagerad, elevfokuserad och serviceinriktad.

Som nämns ovan så ingår det eventuellt i tjänsten att också vara förstelärare vilket innebär att du även är med och driver Bromstensskolans utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig för årskurserna 3-6. Ytterligare behörighet är meriterande.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att undervisa i särskild undervisningsgrupp. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetet i särskilda undervisningsgrupper med både lågstadieelever och mellanstadieelever. Egenskaper som är meriterande är specialpedagogisk kompetens, god samarbetsförmåga, god initiativförmåga och längre erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.

Du ska vara en tydlig ledare i klassrummet, ha förmåga att skapa ett bra klassrumsklimat samt lyckas få med dig eleverna i skolans uppdrag. Vi sätter stor vikt vid socialkompetens och intresse av att arbeta med barn i behov av stöd.

Övrigt

Vi genomför intervjuer fortlöpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6811
Kontakt
  • Birger Sasse, 0761203702
Facklig företrädare
  • Edith Wirtanen, LR, 0761-290520
Publicerat 2021-11-18
Sista ansökningsdag 2021-12-09

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar