Tillbaka

Lärare Slöjd / Hem och Konsumentkunskap

Utbildningskontoret, Skolavdelningen, Kvarnbergsskolan

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att hjälpa våra barn- och ungdomar att växa. Du får möjligheten att komma till en ung kommun i utveckling och bidra med dina kunskaper och erfarenheter till våra barn och ungdomar som går i skolan i Värmdö.

Kvarnbergsskola är en 6-9 skola som ligger i centrala Gustavsberg, ca 30 minuter med buss från Slussen.  Skolans lokaler är utformade och anpassade för arbete med de högre årskurserna och genomgick för ett par år sedan en omfattande renovering och utbyggnad.

På vår skola arbetar en varm och engagerad personalgrupp med elevernas bästa för ögonen. För att säkerställa stöd till elever finns ett specialpedagogiskt arbetslag där speciallärare i nära samarbete med övriga lärare arbetar med stödbehövande elever i anpassad lärmiljö och mindre sammanhang. Vi satsar särskilt på skolans uppdrag att främja elevers allsidiga personliga utveckling. Hos oss är en viktig utgångspunkt att den kunskapsmässiga utvecklingen går hand i hand med den sociala. Därför har vi flera socialpedagoger på skolan som samverkar med lärarna i arbetslagen kring eleverna.

Arbetsbeskrivning 
I den aktuella rollen som lärare på Kvarnbergsskolan ingår undervisning för elever i årskurs 6-9. Du kommer tillhöra ett arbetslag och samverka med kompetenta kollegor i slöjd och hem- och konsumentkunskap.

Vi söker dig som är legitimerad lärare i slöjd och hem- och konsumentkunskap. Meriterande är erfarenhet av multimodala metoder och/eller kooperativt lärande. Vi förväntar oss att du är trygg i ditt pedagogiska ledarskap, att du arbetar med lågaffektiva metoder och skapar en inkluderande undervisningssituation där eleverna görs delaktiga.

Som person har du en positiv elevsyn som utgår från att elever kan och vill och du värdesätter mångfald. Vi förutsätter att du kan och vill samarbeta med både elever, kollegor och föräldrar. Det är också viktigt att du deltar aktivt i arbetslagets arbete kring eleverna och med andra gemensamma uppgifter, samt att du är villig att tillföra arbetslaget dina erfarenheter och din kompetens.

Vi erbjuder en möjlighet för dig att bli en del av en grupp hängivna och kompetenta kollegor. Du kommer kunna samverka i arbetet med planering och bedömning, delta i utvecklingsarbete gällande inkluderande lärmiljöer och differentierad undervisning, skolans digitalisering och språkutvecklande arbetssätt.

I grunden ligger även erbjudande om ferietjänst (med ledighet under lov) och marknadsmässig lön.

Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar 65% förlagt på fem dagar och är en visstidsanställning i ett läsårsvikariat
t o m juni 2023. Tillträde 9 augusti.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Ansökan
Du söker tjänsten genom att klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 27 juni 2022. Intervjuer och urval sker löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Linda Grönlund biträda rektor, på linda.gronlund@varmdo.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 9 augusti- 2022
Löneform Månadslön enl ök
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 65%
Ort Gustavsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/311
Publicerat 2022-06-17
Sista ansökningsdag 2022-06-26

Dela länkar