Silverdalsskolan, en kommunal skola i Sollentuna

Engagerade och skickliga lärare är avgörande för elevernas lärande och en skolas kvalitet. I Sollentuna och på Silverdalsskolan lär vi av varandra och delar med oss av kunskaper och erfarenheter. Vi har höga förväntningar på både elever och medarbetare och erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. 

Silverdalsskolan är belägen i södra Sollentuna med närhet till grönområden, skolan har ca 500 elever fördelade på åk F-9 och en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever inom autismspektrat. Du kommer att möta ambitiösa och kompetenta kollegor och ett väl fungerande elevhälsoteam. Skolledningen är stabil och finns nära verksamheten, med stöd och utmaning. Vi är en kommunal skola som erbjuder goda förutsättningar för lärande och utveckling, för både elever och personal.

Vi är sedan många år certifierade enligt Olweus preventionsprogram mot mobbning och arbetar med stor systematik för lärande, trygghet och delaktighet. Vi tror att tryggheten i att lära tillsammans och att vara en som lär byggs under hela skoldagen, inte vid särskilda samtalstillfällen. 

I Sollentuna kommunala skolor arbetar lärare och elever med Googles plattform där vi byggt upp en väl fungerande lärande- och delningskultur. STL-arbetssättet kommer från Sollentuna och alla lärare erbjuds utbildning inom detta. Självklart har medarbetare och elever har tillgång till egen digital enhet.

Inför nästa termin söker vi en matematik och No-lärare, tillsvidare 100% som kan vara en del i vårt arbete framåt för att fortsätta bygga en av Sveriges bästa skolor.

Arbetsbeskrivning

Silverdalsskolan söker lärare i Matematik, och NO och teknik för årskurs 6-9. Din tillhörighet kommer att vara i arbetslag 7-9 och i tjänsten ingår även mentorskap i en klass från åk 7-9. Som lärare på Silverdalsskolan har du fokus på elevers lärande i vid mening. Din undervisning bidrar till dina elevers lärande och utveckling i stort, samt inspirerar dina ämneskollegor. Du har fokus på hur din och andras ämnesundervisning kan utformas för att utmana elever som redan presterar högt och samtidigt motivera de elever som just nu kämpar i sitt lärande. Du kommer tillsammans med dina kollegor att delta i ett pågående utvecklingsarbete kring tillgänglighet, digitalisering och själva undervisningens utformning.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att arbeta som ämneslärare i matematik, NO-ämnen samt teknik i årskurs 6-9 med mentorsansvar. 

Via utbildning och erfarenhet har du kunskap om såväl elevers lärande som om utformning av undervisning i heterogena elevgrupper. 

Du är legitimerad lärare i matematik, samtliga NO-ämnen och Teknik för aktuella årskurser. Du har också goda referenser från  undervisning i grundskolan. Du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift. 

För att kunna göra ett fullgott arbete som lärare hos oss i Silverdalsskolan är det av yttersta vikt att du är bekväm med att arbeta i Googlemiljön. Drive, Classroom och Meet är vardag hos oss. Vi tror att växlingar mellan analogt och digitalt är det som främjar elevers lärande mest. Om du är van vid att arbeta 1:1 med iPad som elevers lärverktyg är det meriterande.

Förmågor och färdigheter vi värdesätter särskilt i den här tjänsten är:
Personlig mognad
Självgående
Stabil
Uthållig
Samarbetsförmåga
Ledarskap
Omdöme
Strukturerad
Problemlösande analysförmåga
Pedagogisk insikt
Helhetssyn

Vi erbjuder

Som medarbetare i Silverdalsskolan är du anställd i Sollentuna Kommun, med de fördelar och den trygghet som följer med att arbeta i välskött kommunal förvaltning. Sollentuna strävar med stor systematik efter att vara Sveriges bästa skolkommun och i den strävan bor också insikten om att det är först när medarbetare har förutsättningar att göra ett gott arbete som vi kan nå dit. Medarbetare hos oss har goda möjligheter att utveckla sitt eget ledarskap och att växa. Via våra LUC finns också forum för dialog med andra ämneslärare i kommunens skolor. På så sätt blir ämnesgruppen större än den är i den egna skolan. 

OBS

Tjänsten kommer att tillsättas endast under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi vill inte ha stöd av företag som arbetar med rekrytering, men svarar gärna på frågor direkt från intresserade sökande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, med intervjuer löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20230801
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/68
Kontakt
  • Margareta Slevin, biträdande rektor, 0739152805
  • Tomas Lejweman, 0739152991
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb