skoljobb.se

Fredagsslipsen sprider sig!

Frilansande pedagogen

Det sprider sig... Fredagsslipsen är nu officiellt etablerad i Squashskolan! Jag har ju under mer än 10 veckor envisats med att bära slips varje fredag på Squashskolan där jag numera jobbar. Och jag har mött många positiva reaktioner från samtliga lärare - och även elever - som jag har haft nöjet att lära känna.

Idag. På morgonen. Kaffelukten spred sig i personalrummet. Stearinljusen brann försiktigt på borden. Så ser jag: Tre manliga lärare med skjorta - och slips! De hälsar på mig glatt och vi skakar hand som om vi tillhörde någon studentförening av något slag.

""Det här med fredagsslipsen är ju en sådan fantastisk idé att vi bestämde oss för att försöka göra det till en tradition!"" sa Akilles - en av de mer erfarna lärarna i byggnaden.
""Du ser vad som händer när man får in lite nytt blod i skolan!"" fortsatt slöjdläraren Herkules och klappar mig på axeln.
""Vi gör det här för att hedra dig, Frilansande pedagogen, och vi gör det här för att vi tycker att det är en jäkla rolig grej!"" sa sedan Odysseus.

Jag kunde inget annat göra än att slänga fram ett stort leende och uppskatta denna härliga gest. De andra lärarna - kvinnliga såväl som manliga - uppskattade detta oerhört mycket och jag kände från flera håll att de tyckte att det var en bra idé. Förhoppningsvis sprider det sig ännu mer och snart får vi se ännu fler manliga lärare gå runt med fredagsslipsar!


Jag och Ingefära (den andra läraren som jag jobbar med) har under veckan varit bekymrad över hur situationen i klassen är, hur högljudda och jobbiga eleverna har blivit, att vi nu äntligen bestämde oss för att ta tag i situationen. Så igår på eftermiddagen ringde jag runt till en massa föräldrar och pratade med dem om klassen, mitt arbete, enskilda elever och om den rådande situationen i klassrummet.

Till min förvåning och glädje så bemöttes jag av väldigt mycket respekt och beröm där föräldrarna berättade att de var väldigt nöjda med mitt arbete, att de tyckte att vi gjorde ett bra jobb och att de genast skulle prata med sina barn så att vi kunde få en bättre stämning i klassen.

På morgonen passade även jag och min lärarpadawan med att arrangera om lite i klassrummet och elevernas platser. Jag tror det blev lite bättre balans i klassrummet och jag tycker att det blev betydligt bättre.

Och idag kom äntligen min nya dator som jag har beställt på nätet. I helgen bjuder jag över några av mina gamla polare så sätter vi ihop datorn. Ikväll jobbar på casinot i ett par timmar och därefter väntar helgen då jag ska jaga lite julklappar!

Trevlig helg på er!