skoljobb.se

Hets eller ambition...?

MariaHS

Snart drar skolorna igång! Det känns lyxigt i år att få stå lite utanför, som betraktare. Inte vara lärare, men ändå med ett visst engagemang i skolfrågor och diverse projekt...
Något jag ser fram emot är att fortsätta ett ""brevkompisprojekt"" mellan flerspråkiga barn i Bergsjön utanför Göteborg och svenska barn i centrala stan. Det har varit väldigt spännande att följa deras brevväxling under året som var, men fortfarande har vi inte lyckats få till en träff! Detta hoppas jag ska kunna bli av nu när terminen startar. Som lärare och i detta fall även ""brevbärare"", får man god inblick i barnens tankar och funderingar. Att läsa deras texter, brev, ja till och med dagböcker ibland, kan ju alltid ske under förevändningen att det ska ""rättas""...Fast jag inte gör det :-)
Här skulle jag i alla fall vilja citera en sak som var ganska rörande, men också lite skrämmande, i en nioårig pojkes brev till sin brevkompis ute i Bergsjön ""....Då måste man ha bra betyg! Så kämpa måste man göra om man vill leva ett fritt liv. Så kämpa du med!""