skoljobb.se

Varför börja blogga?

MariaHS

Varför inte? Ett ganska spontant infall ska erkännas, men jag hoppas kunna vara flitig med inläggen här.
Eftersom jag brinner för integration och hela tiden letar nya vägar att jobba för detta, kanske en blogg kan vara ett sätt...
Under vår utbildning till 3D-grafiker påbörjade jag och en klasskompis ett projekt som alltjämt är under utveckling. Vår idé är ett interaktivt läromedel som är tänkt att kunna användas hemifrån av flerspråkiga elever, men även deras föräldrar. Man kan läsa mer om projektet och se några bilder på hemsidan:  noelleart.com/larasvenska
När jag var tillbaks som lärare i Bergsjön i höstas insåg jag en hel del förändringar och förbättringar som behöver göras, men detta har tyvärr ännu ej hunnits med.
Arbetet för ökad integration kan ju se ut på många sätt. En sak som vi startade i höstas och som jag ser mycket fram emot att följa upp är brevväxlingen med två klasser i år 2 i Bergsjön och en 2-3:a i Hagaskolan, där min dotter går. På måndag ska jag leverera en bunt brev från Hagaeleverna igen, till förväntansfulla elever på skolan i Bergsjön.
Återkommer gärna om detta.