skoljobb.se

Fackföreningar

Lärarförbundet

I Lärarförbundet, Sveriges största lärarorganisation, finns lärare från skolans alla delar, från förskolan till gymnasiet och högskolan. Lärarförbundet har över 230 000 medlemmar och är ett fackligt yrkesförbund som arbetar för att världens viktigaste yrke ska ha hög lön, bra villkor och goda förutsättningar. 

Av Lärarförbundet får du som är lärare tips på hur du förbereder dig inför anställningsintervjun och lära dig allt om villkor, kollektivavtal (länk till https://www.lararforbundet.se/artiklar/avtal-och-lagar-for-larare), begära lön och vad som gäller när det är dags att börja jobba. Antingen genom att ta del av informationen på Lärarförbundets webbplats eller genom att går kursen Ny lärare, för dig som snart tar lärarexamen. 

Visst vore det bra att veta din löneutveckling de senaste åren och vad andra i lärare i din yrkesgrupp tjänar? Det är en lätt match om du är medlem i Lärarförbundet. Logga när som helst in på verktyget "Min lön" så får du koll. (Länk till https://www.lararforbundet.se/minlon

Ska du börja på ditt första jobb som lärare i förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, gymnasium, högskola eller vuxenutbildning? Eller ska du byta arbete? Då är det utmärkta tillfällen att höja din lön. Lärarförbundet ger tips på hur du kan höja din lön när du byter arbete. (Länk till https://www.lararforbundet.se/artiklar/byt-jobb-hoj-lonen
 

Lärarförbundet student

Lärarförbundet student är lärarstudenternas forum för att bevaka och diskutera lärarutbildningen och den framtida yrkesrollen.
https://www.lararforbundet.se/student
 

Lärarnas riksförbund

Lärarnas Riksförbund är det akademiska förbundet för behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Med snart 90 000 medlemmar är Lärarnas riksförbund ett av de största förbunden inom Saco.
http://www.lr.se
 

Lärarnas riksförbund student

Lärarnas Riksförbunds studerandeförening arbetar för att förbättra svensk skolas förutsättningar. Lärarnas Riksförbund har cirka 18 000 studerandemedlemmar.
http://www.lr.se/student
 

Friskolornas riksförbund

Friskolornas riksförbund är branschorganisationen för fristående förskolor och skolor. De har ca 600 medlemmar över hela Sverige som drivs av föreningar, kooperativ, stiftelser och aktiebolag. Totalt har deras medlemmar fler än 1200 verksamheter i olika storlekar och med olika pedagogiska inriktningar och sätt att arbeta.
http://www.friskola.se