skoljobb.se

  Almaskolan AB

Skolan ligger vid Östermalms IP där vi funnits sedan starten 2013. Där har vi de allra bästa förutsättningarna för idrott i alla former. Fotbollsträningen sker på konstgräs, tennisanläggningar har vi flera på gångavstånd och inomhushallar finns också bl.a. hos våra grannar GIH (Gymnastik- och Idrottshögskolan). På gångavstånd finns även simhall, hockeyhall, träningsytor för badminton, squash, ridsport, bågskytte, kampsport, friidrott och mycket annat. Vi kan därför erbjuda de allra bästa träningsmöjligheterna för elever som vill idrotta. Dessutom har vi natursköna Lill-Jansskogen med löparspår precis i anslutning till skolans lokaler. Bättre förutsättningar för att kombinera skola och idrottsliv finns inte!

VÅR VÄRDEGRUND

Vår värdegrund beskriver vår syn på människan och hur vi skall förhålla oss till varandra.På Almaskolan utbildar vi inte bara till sunda, fysiskt och mentalt förberedda unga elever och idrottare utan även till människor med empatisk förmåga och med en människosyn och värdegrund som innebär en stor tolerans och förståelse för olika människors olika resurser, åsikter, bakgrund och läggning. Vi vill utveckla våra elevers förståelse för mellanmänsklig samverkan och ansvarstagande och skapa förutsättningar att så småningom lyckas väl i sitt valda yrkes- och/eller idrottsliv. Utifrån denna värdegrund bedrivs all verksamhet på skolan.

VI SOM STÅR BAKOM

Skolan ägs av Alma Mater Idrottsskolor AB som även står bakom Stockholms Idrottsgymnasium. Inom dessa företag finns en mycket stor kompetens av entreprenörskap och företagande kopplat till idrotten och dessutom människor med stor erfarenhet av att driva och leda skolor. Just denna kombination av erfarenheter och kompetenser gör oss starka och välrustade. Vi ser att intresset för en kombination av utbildning, hälsa, idrott är stort och vill erbjuda vårt pedagogiska koncept även till en yngre målgrupp. För oss är det viktigt att våra elever trivs och utvecklas både kunskapsmässigt i skolan och inom idrotten. Vårt mål är att eleven lämnar skolan med ökad kompetens både inom idrotten och i skolans alla ämnen, att eleven avslutar grundskolan med godkända betyg och med en vilja och lust att fortsätta utvecklas.

Bransch

Utbildning

Anställda

50

Huvudkontor

Stockholm

Webbplats
Almaskolan AB

Missa inga lediga jobb från Almaskolan AB

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor