skoljobb.se

Populär Arbetsgivare

  Falu kommun

 

Platsen

Falun är en upplevelse, världsarvsstaden med den historiska gruvan i centrum. Här kan du strosa i faluröda kvarter och njuta av en vacker och levande stad. Här är det enkelt att hitta sin livsstil, såväl om du gillar friluftsliv eller om du föredrar kultur, om du vill bo i staden eller på landsbygden. När du slipper bilköer och att pendla långt så finns det tid till det du gillar att göra. I Falun finns alla möjligheter till en rolig vardag både sommar och vinter.

Skolan

Ett jobb som märks! Underbara, galna och kloka elever stöttade av roliga, kompetenta och omtänksamma pedagoger. Påhejade av engagerade, nytänkande och hängivna rektorer. Det är vad som möter dig i Falu kommuns skolverksamhet.

Falu grundskola består av 25 skolor och dessutom en mottagningsenhet, Centrum för flerspråkighet. Skolorna ligger både på landsbygden och i stan. Falu gymnasium har två skolor, vilka båda ligger i tätorten.

Alla elever ska känna sig trygga i skolan. Alla elever ska känna att de får förutsättningar för lärande och individuell stöttning. Vi strävar efter att skolgången ska bli enklare och bättre både för elever och lärare.

Arbetsgivaren

På Falu kommun jobbar nära 4.500 personer i ett brett spann av yrkeskategorier. Vi är till nytta för Faluborna varje dag, på alla möjliga sätt. Falu kommun är en arbetsgivare som vill ta vara på medarbetarnas fulla kompetens, vilket leder till 
utveckling både för individen och organisationen. Vi erbjuder också alla medarbetare heltid.

 

I Falun arbetar vi med många spännande projekt som alla strävar efter att göra skolgången och livet i stort så bra som möjligt för eleverna.

Skottlandsmodellen blir Falumodellen

Skolan tillsammans med socialtjänsten och landstinget samarbetar kring elever med särskilt stödbehov. Samarbetet gör det lättare att följa och stötta eleven om denne behöver ha kontakt med flera instanser. Det blir också enklare för förälder eller vårdnadshavare att vända sig till oss för att få hjälp. Modellen kommer från Skottland där man tillämpat detta under lång tid med mycket gott resultat. Falun är först ut bland Sveriges kommuner att jobba med detta arbetssätt.

Digitalisering i skolan

I Falun har vi de senaste åren arbetat intensivt med digitalisering i skolan. Teknik och pedagogik har gått hand i hand vilket introducerat nya pedagogiska verktyg och digitala enheter. På varje skola finns personer med digitalisering som sitt ansvarsområde.

Detta har vi satt särskilt fokus på: 
- Google Suite for Education som pedagogisk plattform 
- Office 365 som administrativ plattform 
- Unikum för kunskapsbedömning 
- Träffar för pedagogiskt utbyte 
- Fortbildning för läroplansförändringarna genom Högskolan Dalarna 
- Projekt om vad som händer med undervisningen när lärare och elever får 
konstant tillgång till digitala enheter.

Motiverande undervisning av särskilda ämnen

I samarbete med Ljungbergsfonden har vi ett projekt som syftar till att skapa en mer motiverande undervisning inom naturvetenskap och teknik. Projektets metod är att skapa organisationer som är självförändrande. Det sker i samarbete med IPF.

Lärarstudenter som jobbar och pluggar samtidigt

Högskolan Dalarna bedriver en lärarutbildning där studenter både kan studera till lärare och jobba som lärare samtidigt. Falu kommun finansierar tio studenter genom att de får en lön för både studier och arbete.

Partnerskolor som tar emot praktikanter

Flera av Falu kommuns skolor är partnerskolor till Högskolan Dalarnas lärarutbildning. Det innebär att lärarstudenterna gör sin VFU-praktik på dessa skolor och därmed är garanterade en praktik där handledarna är VFU-utbildade och har stor rutin i att ta emot studenter.

Besök gärna: www.falun.se

Bransch

Ej angivet

Anställda

Ej angivet

Huvudkontor

Ej angivet

Aktuella jobb från Falu kommun

Södra skolan söker lärare till åk 4-6

Falun - 2 dagar kvar

Läs mer

Slöjdlärare till årskurs 3-6

Falun - 2 dagar kvar

Läs mer

Gruvrisskolan söker två grundskollärare

Falun - 3 dagar kvar

Läs mer

Lärare i svenska samt annan ämnes kombination

Falun - 6 dagar kvar

Läs mer

Är musik och barn ditt stora intresse?

Falun - 3 dagar kvar

Läs mer

Antar du utmaningen - att bli vår nya medarbetare

Falun - 3 dagar kvar

Läs mer

Vill du vara med och leda en årskurs fyra in i framtiden?

Falun - 4 dagar kvar

Läs mer

Timvikarie till hösten inom förskolan

Falun - 6 dagar kvar

Läs mer

Förskollärare till Slättaskogen

Falun - 7 dagar kvar

Läs mer

Missa inga jobb från Falu kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor