skoljobb.se

Populär Arbetsgivare

  Luleå kommun

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Skolan i Luleå arbetar mot målet att bli Sveriges bästa skolkommun och för att nå det målet behöver vi de bästa lärarna, förskollärarna, fritidspedagogerna och annan pedagogisk personal. Vi arbetar mycket med den digitala utvecklingen, bygga nya skolor/förskolor och utveckla organisationen med målet att förbättra pedagogernas förutsättningar att utföra sitt arbete med barnen/eleverna i fokus. Skolan i Luleå består av ca 60 förskolor, 40 grundskolor och en samlad och unik gymnasieby.

Luleå kommun satsar på förskolan, ett flertal nya och moderna förskolor har byggts eller planeras att byggas i närtid. Vi är en av Sveriges förskollärartätaste skolkommuner. I varje arbetslag jobbar två förskollärare och en barnskötare på en barngrupp med i snitt 17 barn. Vi har ett manligt nätverk i förskolan som jobbar inåt och utåt, inåt för att stärka de män som jobbar i förskolan samt utåt för att rekrytera fler män till förskolan. Luleå är förvaltningskommun för tre nationella minoriteter sedan 1 februari 2018 och planering av väsentligt tvåspråkig förskoleverksamhet i samiska, meänkieli och finska pågår.

Luleå kommun satsar på skolan, vi har en nybyggd F-6 skola och två nya F-9 skolor är på gång. Vi har infört nya befattningar som digitaliseringsledare, socialpedagoger, lärarassistent för att utveckla verksamheten och förbättra lärarens förutsättningar, vi har också infört en karriärbefattning i fritidshemmet. Luleås grundskola ska kännetecknas av tillgänglighet, kvalitet, trygghet och kreativitet. Helt enkelt en lärmiljö i tiden!

Luleå gymnasieby har sex högskoleförberedande utbildningar med 17 inriktningar och 11 yrkesprogram med 15 inriktningar. Dessutom har Luleå gymnasieby spetsutbildning inom matematik och nationella idrottsutbildningar i basket, fotboll, innebandy, ishockey, kanot och konståkning. I basket finns också en riksrekryterande elitutbildning.

Förutom en väl utvecklad elevhälsa finns också en kostnadsfri kulturskola. Kulturskolan ger alla barn och unga i Luleå möjlighet att medverka i kulturell verksamhet och ger alla pedagoger möjligheten att utveckla kreativiteten i sitt pedagogiska lärande.

Skolan i Luleå har ca 2700 medarbetare som bland annat lärare, förskollärare, fritidspedagoger, barnskötare, elevassistenter, fritidsassistenter och kockar. Utöver detta så har vi ca 500 vikarier.

Vill du också ha ett spännande jobb? Sök nu!

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

6 400

Huvudkontor

Luleå

Sociala medier

Aktuella jobb från Luleå kommun

Barnskötare till Bergsprängarens förskola

Luleå - 1 dagar kvar

Läs mer

Lärare i Sv/Sva/Eng åk 7-9 till Björkskataskolan

Luleå - 7 dagar kvar

Läs mer

Vikarierande skolkurator till Luleå Gymnasieskola

Luleå - 3 dagar kvar

Läs mer

Lärare i trä- och metallslöjd till Björkskatans skolområde

Luleå - 3 dagar kvar

Läs mer

Elevassistent till Stadsöskolan

Luleå - 6 dagar kvar

Läs mer

Barnskötare till Nya förskolan på Hertsön

Luleå - 7 dagar kvar

Läs mer

Förskollärare till Storsands förskola

Luleå - 7 dagar kvar

Läs mer

Fritidspedagog/Lärare i fritidshem till Munkebergsskolan

Luleå - 3 dagar kvar

Läs mer

Lärare till Sunderbyskolan

Luleå - 9 dagar kvar

Läs mer

Luleå kommun i sociala medier

Missa inga jobb från Luleå kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor