skoljobb.se

  Motala kommun - Bildningsförvaltningen

Bransch

Kommun

Anställda

4000

Huvudkontor

Motala

Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Jenny Nylin

Specialistundersköterska

Peter Strömblad

Sjukgymnast

Karin Ceder

Hälsosamordnare

Hur är det att arbeta inom Motala kommun?

– Jag trivs mycket bra inom Motala kommun. Den senaste tiden har jag fått uppleva ett långsiktigt framtidstänk och framförallt vi på golvet får vara mer delaktiga.

Vad är det bästa med ditt arbete?

–  Mycket omväxlande och varierande.

Vad är du mest stolt över?

–  Är stolt över vårt teamwork att få förtroendet att vårda och skapa ett värdigt liv för våra hyresgäster, deras demenssjukdom till trots.

Beskriv ditt arbete med tre ord!

–  Glädjefyllt, stimulerande och utmanande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter, hur skulle du beskriva ditt arbete?

– Att jobba som sjukgymnast innebär att få människor att fungera bättre i sin vardag och att underlätta vardagliga problem med hjälp av rehabilitering, träning, och hjälpmedel. Jag jobbar med patienter och anhöriga, men också tillsammans med vårdpersonal och arbetsterapeuter. Arbetet sker runt om i Motala kommun på vårdboende eller hemma hos patienten. Som sjukgymnast försöker jag ta reda på vilka fysiska funktionsnedsättningar patienten har som till exempel svagheter, smärtor eller obalanser, och också se till att ta tillvara det friska och utveckla det exempelvis genom träning i patientens hemmiljö. Praktiska lösningar kan bestå av till exempel ombyggnation hemma, eller att börja använda hjälpmedel, och jag gör ett ständigt detektivarbete för att hitta individuellt anpassade lösningar av olika slag.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– Det finns ingen typisk arbetsdag, det kan vara samma schema två dagar, men är helt olika i praktiken eftersom människor är så olika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur är det att arbeta med ditt arbete?

– Det är utåtriktat, inspirerande och engagerande, och det innebär förändring och mycket utveckling. Jobbet kräver noggrannhet, jag får träffa folk och det ger mig frihet att arbeta på mitt eget sätt.

… och vad är det bästa?

– Det bästa är friheten och att jag får träffa många människor och lyssna till deras berättelser och därigenom ta del av deras liv, vilket också ger perspektiv på hur jag lever.

Vad är du mest stolt över?

– Jag är stolt över hälsoombudsträffarna och att hälsoombudsrollen har blivit tydligare. Hälsoombuden har också blivit mer stolta och jag vill investera mer tid i dem och ge dem meningsfulla nätverksträffar med användbara saker att ta med sig ut i sina verksamheter. Fler chefer visar också att det är viktigt med hälsa. Jag är stolt över hälsoföreläsningarna med framstående talare och att vi har en bra personalklubb. 2013 utsågs vi till bästa personalklubb i Sverige och 2014 fick vi behålla titeln. Personalklubben har ett brett utbud med mycket aktiviteter, många rabatter, och en aktiv styrelse. Jag är faktiskt stolt över det mesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Motala kommun - Bildningsförvaltningen i sociala medier