skoljobb.se

Populär Arbetsgivare

  Söderhamns kommun

I Söderhamn formar och utvecklar vi verksamheten tillsammans. Hos oss får du möjlighet att våga prova idéer som utvecklar verksamheten utifrån att alla ska lyckas! Vill du vara med och göra skillnad? Ta plats i Söderhamn och kom och arbeta med oss!

Brinner du för att inspirera och arbeta nära eleverna för att skapa glädje och trygghet i lärandet med utgångspunkt att alla ska lyckas? Då är du en av våra blivande medarbetare.

I Söderhamn genomsyrar entreprenörskap alla utbildningsnivåer och alla barn och ungdomar är medskapare i sitt eget lärande. Vi arbetar aktivt med integration och inkludering.

I barn- och utbildningsförvaltningen är vi cirka 700 medarbetare som möter barn och ungdomar i förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola och kulturskola. Vi är Söderhamn!

Att Söderhamn sedan har en makalös skärgård med drygt 500 öar, en levande statskärna och landsbygd, prisvärda bostäder och erbjuder en aktiv fritid gör ju inte saken sämre. Det enda som saknas är du!

Norrtullslärare representerar Sverige och sprider sina kunskaper och erfarenheter på Europarådets workshop på ”European Centre for Modern Languages*” i Gratz!

Tina Nordh och Åsa Jääger som tidigare fick Europarådets kvalitetsutmärkelse i språk har nu blivit utvalda att företräda hela Sverige och ha föreläsning på Europarådets teori workshop i Gratz den 16-17 november. European Centre for Modern Languages är Europarådets högra hand vad det gäller att utveckla språk i Europa. Detta gör de genom att genomföra 10-12 språkutvecklande projekt med olika inriktningar. Projekten pågår under 4 år och består av 4-5 personer från olika EU-länder som arbetar med olika teman. Det kan vara till exempel tidig språkinlärning, IT, flerspråkighet, läroplaner, livslångt lärande bara för att nämna några. Mer om ECML och deras verksamhet kan ni läsa om på www.ecml.at 

Det är också ECML som är ansvariga för Den Europeiska Språkdagen. De olika projekten genomför olika workshop där varje land nominerar deltagare. Tanken är att man ska komma dit och dela med sig av sin kunskap och erfarenhet inom projektområdet samt ta del av vad projektgruppen kommit fram till, samt få möjlighet att utbyta erfarenhet med de andra EU-ländernas representanter och utöka sitt nätverk. 

Åsa och Tina har fått mycket positiv respons efter sin workshop och där de kan konstatera att de i sitt arbete med språk och kunskapsutvecklande arbetssätt ligger i framkant bland Europas lärare. Att arbeta språkutvecklande gynnar alla elever. Eleverna är med på tåget på ett helt annat sätt och de får en bättre förståelse både för språket och ämnet. Viktigt är att man synliggör hela processen, dvs att språket och kunskapen går hand i hand. Ni kan läsa mer om projektet på: www.ecml.at

 

Digitalisering är i fokus på Söderhamns förskolor. Ellinor Wennström-Frank är förskollärare på Trönö förskola och en av kommunens förskoleutvecklare, med IT som inriktning. Ellinor har ett brinnande intresse för att utveckla den pedagogiska verksamheten i förskolan med hjälp av IT. Hon arbetar med pedagogisk dokumentation via lärplattan och tillsammans med förskolecheferna utvecklar hon digitala dokument för att skapa en likvärdig förskola. 

Programmering är ett viktigt inslag i Ellinors arbete och det handlar till exempel om dansprogrammering, följa givna mönster med pärlor, styra en kompis på en bana med hjälp av pilar och programmera be-botar. QR-koder och olika miljöer med hjälp av projektor och appar är andra områden som utvecklas med hjälp av Ellinor. Det viktiga är att barnen lär sig hur programmering byggs upp. 

Inom digitaliseringen är källkritik ett viktigt ämne. Ellinor ger oss många exempel på hur man kan arbeta på förskolan. Barnen väljer till exempel sin egen ”värld” och sedan med hjälp av teknik är de plötsligt ute själva i rymden. Det här skapar många spännande diskussioner på förskolan. Det viktigaste, säger Ellinor, är att det digitala arbetet inte blir en isolerad företeelse. Det ska vara en del i vardagsarbetet för att utveckla lärandet på förskolan. Det får inte bli en rolig händelse, utan ska ingå naturligt i förskolans verksamhet.

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

3000+

Huvudkontor

Ej angivet

Aktuella jobb från Söderhamns kommun

Grundskollärare

Söderhamn - 14 dagar kvar

Läs mer

Grundskollärare till Söderhamns kommun

Söderhamn - 5 dagar kvar

Läs mer

Missa inga jobb från Söderhamns kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor