skoljobb.se

Populär Arbetsgivare

  Sollentuna kommun


 

Välkommen till Sollentuna!

I Sollentuna, som ligger strax norr om Stockholm, bor drygt 68 000 människor och alla pendlar inte till stan.

Här sjuder av liv, med många företagare och handelsplatser, blandat med fina naturområden och kulturaktiviteter. Nya Sollentuna centrum, Stinsen köpcentrum, Järvafältet och Edsvik konsthall, är bara några exempel. Sollentuna växer hela tiden och just nu pågår en stadsomvandling där de centrala delarna av Sollentuna byggs ut och får ny karaktär.– När mina barn frågar hur min dag varit säger jag faktiskt alltid, fem dagar i veckan: Jag har haft en jättebra dag! Och hur många får kramar varje morgon på jobbet! 

Anna Orestav är lärare i en klass 1 på Gärdesskolan i Sollentuna. Hon och kollegan Andrea Johansson är helt överens om att det är eleverna, deras energi och entusiasm som gör att de trivs så bra i sitt yrke. 

Naturligtvis är kollegorna och hur man arbetar ihop på skolan också avgörande faktorer. På Gärdesskolan har man ett system med två lärare i varje klass. Det ger både pedagogerna och elever stora möjligheter.-Det är en jättestor skillnad att vara två lärare på lektionerna, säger Andrea Johansson. Förutom att man kan dela upp eleverna mellan sig och få mindre arbetsgrupper, ökar också möjligheterna att vi ser alla elever och deras behov. Om det uppstår en kritisk situation för en elev, kan en av oss ta tag i det med en gång. Dessutom är man ju två om planering och förberedelse, två i föräldrakontakten och vi kan ”slå våra kloka huvuden ihop” kring det mesta som dyker upp.

Under ett antal år har skolorna i Sollentuna varit mycket framgångsrika. Med siktet inställt på att bli ”Sveriges bästa skola” har elevernas resultat stadigt förbättrats under ett antal år. Tvålärarsystemet är ett exempel på hur skolorna arbetar och det har varit mycket positivt för Gärdesskolan. Fler skolor tar efter.


 

"Det är fantastiskt att se hur eleverna t ex använder
bild och film i sina projekt och hur omedelbar responsen blir"

– Sollentuna är en bra skolkommun som vi trivs att arbeta i, säger Anna Orestav och Andrea Johansson. Satsningarna på IKT (Informations- och kommunikationsteknik) är viktiga och vi ser tydligt hur de digitala möjligheterna ger utdelning i undervisningen. Det är fantastiskt att se hur eleverna t ex använder bild och film i sina projekt och hur omedelbar responsen blir. 

Som pedagoger måste vi också själva utveckla vår kompetens på det här området och det gör vi i hög grad tillsammans. I Sollentuna tror vi på det kollegiala lärandet, dvs vi lär av varandra och vi låter oss inspireras av varandra. Vid några tillfällen varje år bjuder vi in kollegor - i och utanför kommunen - till ”pedagogiska knytkalas”. Då bjuder vi på studiebesök och föreläsningar i skolorna runt om i kommunen.
 

Intresserad? Välkommen till Sollentuna!Skolan i Sollentuna

  • 2013 låg Sollentuna på sjätte plats i landet gällande meritvärden.
  • 2013 fick Sollentuna SKLs pris för en stadig utveckling av resultaten.
  • De goda resultaten delas av kommunala och fristående skolor.
  • 2012 och 2013 utsågs Sollentuna till Stockholms läns bästa skolkommun.
  • Alla elever har tillgång till lärplatta eller dator och satsningarna fortsätter på digital teknik i undervisningen.
  • Vi har skolutvecklare, lärarcoacher och ett antal förstelärare som hjälper sina kollegor i sin professionella utveckling.
Bransch

Ej angivet

Anställda

Ej angivet

Huvudkontor

Ej angivet

Aktuella jobb från Sollentuna kommun

Elevresurs

Sollentuna - 4 dagar kvar

Läs mer

Sofielundsskolan i Sollentuna söker lärare till mellanstadiet

Sollentuna - 13 dagar kvar

Läs mer

Rektor till Vaxmora skola

Sollentuna - 14 dagar kvar

Läs mer

Lärare i Sv/Eng åk 7-9 på Häggviksskolan

Sollentuna - 7 dagar kvar

Läs mer

Lärare i Sv/Eng åk 7-9 på Häggviksskolan

Sollentuna - 7 dagar kvar

Läs mer

Förstelärare/Grundskollärare Ma/NO år 4-6

Sollentuna - 24 dagar kvar

Läs mer

Lärare SV/EN åk 7-9

Sollentuna - 14 dagar kvar

Läs mer

Lärare svenska och franska

Sollentuna - 49 dagar kvar

Läs mer

Förskollärare/lärare i förskoleklass

Sollentuna - 18 dagar kvar

Läs mer

Missa inga jobb från Sollentuna kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor