skoljobb.se

Nyheter

Bollnäs - Bäst på musik- och kulturskola

Lärarförbundets utmärkelse "Bästa musik- och kulturskolekommun" går i år till Bollnäs.

Lärarförbundets utmärkelse ""Bästa musik- och kulturskolekommun"" går i år till Bollnäs.

Utmärkelsen ""Bästa musik- och kulturskolekommun"" delas nu ut för tredje gången och i år står det klart att Bollnäs är den kommun i Sverige som är bäst på detta område. 

- Nyckeln till Bollnäs framgång ligger både i engagerad och duktig personal och att våra politiker under lång tid värnat om kulturen, säger Kristin Lisshamre, ordförande för Lärarförbundet i Bollnäs. 

I Bollnäs har många elever musik- och kulturskolan som ett ""andra hem"". Skolan erbjuder ett brett musikutbud, allt från sång och klassiska konserter till folkmusikkvällar. Förutom musiken så erbjuder skolan även dans, hemslöjd och drama. 

- Det är glädjande att se att Bollnäs satsar målmedvetet för att utveckla sin musik- och kulturskola. Samtidigt vet vi att många lärare inom kulturskolan har obekväma arbetstider och att deras löner är lägre än för andra lärargrupper, säger förbundsordförande Eva-Lis Sirén.

Till grund för utmärkelsen finns tre kriterier:
- Resurser till musik- och kulturskolan.
- Avgiftsnivån för musik- och kulturskolan.
- Andel av kommunens elever som deltar i musik- och kulturskolans frivilliga verksamhet.

- Morgondagens arbetsmarknad behöver kreativa medarbetare, färdigheter som Kulturskolans estetiska verksamhet ger. Den har också spelat stor roll för Sveriges framgångsrika musikexport, säger Eva-Lis Sirén.