skoljobb.se

Nyheter

Bergensskola massakerhotad

Stor kaos när en skola i norska Bergen massakerhotades i tisdags. Men inga vapen hittades och efter några timmar blåstes faran över.

Stor kaos när en skola i norska Bergen massakerhotades i tisdags. Men inga vapen hittades och efter några timmar blåstes faran över.

En stor polisstyrka sattes in sedan ett anonymt mejl kommit till tidningen Verdens Gang med hot mot Gimle skoles elever.

""I dag den 3 maj kommer stora ting att ske. Om knappt en halvtimme startar det. En massaker på Gimle skola i Bergen, Sankt Olavs vei 20. Alla som är i närheten av mig kommer att dö, särskilt muslimer är utsatta. Vapnet är tryggt placerat i säcken och klart till aktion"", hette det i e-brevet.

När nyheten hördes på radio och av gråtande barn över telefonen började föräldrar strömma till skolan.   

Polisen evakuerade elever och lärare till Haukelandshallen som är en närliggande idrottshall. Polisen konstaterade efter efter några timmar att inget vapen hittats och elever och personal fick återvända till skolan, utan att någon skadats eller gripits.

Ingen människa skadades under aktionen som tog flera timmar. Ingen hade heller tidigt på eftermiddagen gripits eller tagits i förhör.

– Man får räkna med att det kommer ta litet tid att komma över detta, men vi hoppas att det ska gå, säger rektor Frode Nilsen.

Under en informationsstund för lärare och elever i idrottshallen, dit alla evakuerats, framkom det att eleverna bytt ägare av en ""softgun"" i fredags. Detta skulle möjligtvis kunna vara en del i bakgrunden till tisdagens skolhot. /TT