skoljobb.se

Nyheter

Krig mellan skolråden och politiker

Igår samlades skolråden för sju skolor i östra Blekinge för att planera motstånd mot Karlskrona kommuns planer om att flytta elever från små skolor till större

Igår samlades skolråden för sju skolor i östra Blekinge för att planera motstånd mot Karlskrona kommuns planer om att flytta elever från små skolor till större.

Skolrådet hade sitt första möte igår och Madeleine Hermann en är av initiativtagarna till motståndsrörelsen.

– Jag blir skitarg faktiskt. Vi får ju liksom inga julgranar eller blomsterlådor här på våra småorter, men vi skulle vilja få behålla våra skolor, säger hon.

Politikerna i Karlskrona kommun kommer få en tuff match. Det är många föräldrar som har reagerat på politikernas planer om att flytta sina barn till andra skolor. Många barn kommer att få åka långa resor för att få undervisning.

Igår satt representanter för sju skolor, det rör sig om småskolorna i Strömsberg, Fridlevstad, Holmsjö, Tving. Skrävle. Kättilsmåla och Fågelmara, och gick igenom situation. 

Madeleine Hermann säger att det blir en hård fight med vapen som består av konkreta och skarpa sakargument.

Något hon menar skolpolitikerna saknar:
– Ofta har de inte kött på benen, det är förhastade beslut. Och är vi mer sakliga än dem, så tror jag vi vinner den här frågan, säger Madeleine Hermann