skoljobb.se

Nyheter

Lärare prisad för aids-arbete

Matematikläraren Anders Hansson från Rudbecksskolan i Sollentuna blev på tisdagen prisad för sitt aids-arbete när Lärarnas Riksförbund delade ut Kunskapsstipendiet.

Matematikläraren Anders Hansson från Rudbecksskolan i Sollentuna blev på tisdagen prisad för sitt aids-arbete när Lärarnas Riksförbund delade ut Kunskapsstipendiet.

Lärarnas Riksförbund, Röda Korset och läkemedelsföretaget MSD delade på tisdagen ut Kunskapsstipendiet på 100 000 kr till de tio bästa skolarbetena om hiv och aids. Syftet med stipendiet är att öka kunskaperna om sjukdomen och smittoriskerna bland ungdomar.
Anders Hansson fick stipendiet bland annat för sin modell av en hiv-infekterad cell men även för att vara en av de pådrivande i skolans arbete om sjukdomen.

Pengarna kommer enligt Anders Hansson att användas i små projekt för att fortsätta hålla hiv-frågan vid liv.

Även C-gruppen i franska från Franska Skolan i Stockholm blev prisad. De tänker donera en del av sina prispengar till någon organisation som arbetar med att sprida kunskap om aids/hiv.

Priset delades ut på konferensen ”30 years of aids, memories, achievements and future perspectives” på Karolinska Institutet.