skoljobb.se

Nyheter

Läraren sa ifrån - förlorade jobbet

Läraren Sara Sandberg, sa ifrån när hon märkte att allt inte stod rätt till på det omtalade it-gymnasiet Edicon som hon arbetade på. Det slutade med att hon fick sparken.

Läraren Sara Sandberg, sa ifrån när hon märkte att allt inte stod rätt till på det omtalade it-gymnasiet Edicon som hon arbetade på. Det slutade med att hon fick sparken. Skolledningen består av en ekonomisk brottsling och hans koppleridömda fru, som nyligen tagit över skolan efter en pedofildömd.

Det hela började under höstterminen förra året. Sara Sandberg noterade att hon var en av endast tre behöriga lärare och det dröjde inte länge innan hon förstod varför.

- Ägaren såg obehörig personal som ett sätt att tjäna pengar. Vi arbetade i diffusa projekt där flera ämnen skulle integreras och betygsättas, trots att de inte följde kursplanerna, säger Sara Sandberg.

En dag gick hon upp till ledningen och sa att det inte gick att knöla in hela kursen Geografi A i ett projekt med flera andra ämnen på ett par månader. Svaret hon fick var att hon skulle göra som hon var tillsagd.

- Jag är väl helt enkelt en sådan person som tror att man vinner i längden på att säga ifrån, säger Sara.

I oktober sjukskrevs Sara av en yrkesskada i nacken. Samtidigt hade det börjat ryktas om en polisutredning av ägaren för ekonomiska oegentligheter. När Sara kom tillbaka från sjukskrivningen i December meddelade rektorn att hon inte var välkommen tillbaka nästa termin.

Hon hade fått sparken. - Lärarnas Tidning