skoljobb.se

Nyheter

Sidor där flickeleverna utseenden rankas

På Facebook har elever skapat sidor där flickelevernas utseenden rankas

Elever från flera av landets gymnasieskolor har startat Facebooksidor där de lägger upp bilder och rankar skolornas flickor. Skolledningen arbetar med problemet och har samtal i klasserna för att ge eleverna en förståelse om hur kränkande sidorna är. 

På Katedralskolan i Linköping har flera elever reagerat på en Facebooksida där bilder på skolans flickelever läggs upp och rankas. Omröstningar pågår på sidan ”Katedralskolans lamkött” om vilka av skolans flickor som är snyggast.

Corren.se rapporterade sidan till Skolverket som nu utreder saken. Skolledningen har varit i klassrummet och pratat om hur vuxna ser på dessa sidor. Efter samtalen uppdaterades sidan igen med en text som hävdade att alla skriverier har gjort dem förtjänta av ännu en bild att rankas, ett tag senare hade inlägget fått hundra gillningar.

Åtgärder kommer sättas in på skolan för att förhindra sådana här sidor från att brukas och skolinspektionen anser att skolan arbetar med problemet på ett bra sätt. De försöker ge eleverna en förståelse om hur kränkande sidan är.