skoljobb.se

Nyheter

Skolverkets nye generaldirektör

Skolledarförbundet hoppas på stärkt fokus på skolledare och pedagogiskt ledarskap från Skolverket i och med den nye chefen som tillträder i maj.

Skolverket får ny generaldirektör i form av Sacos ordförande Anna Ekström.
Hon tillträder den 23 maj och efterträder Per Thullberg som slutade i höstas.
 
- Jag är ser det som en chans att göra något nyttigt på  det absolut viktigaste området som finns, skolan, säger Anna Ekström.

Anna Ekström har varit ordförande för Saco sedan 2001. Dessförinnan arbetade hon som planeringschef i statsrådsberedningen och som statssekreterare i finansdepartement. Hon är utbildad jurist och har också arbetat som sekreterare i Arbetsdomstolen.
I januari i år lämnade Anna Ekström som ordförande i delegationen för jämställdhet i skola sin slutrapport, Flickor, pojkar, individer – om betydelsen av jämställdhet för kunskap och utveckling i skolan.
Hon också varit ordförande för en liknande delegation om jämställdhet i förskolan.
-Min dröm är en svensk skola med hög kvalitet, bättre resultat och en likvärdig skola, säger Anna Ekström.
Hon lämnar Saco med sorg.
- Jag har haft det finaste uppdrag som en akademiker kan ha. Men har allt har sin tid.
- Vi ser fram emot att få arbeta med Anna Ekström i sin roll som ny generaldirektör, säger Lars Flodin, ordförande för Sveriges Skolledarförbund och önskar henne lycka till.

-Vi hoppas att frågor om skolans ledarskap och det pedagogiska ledarskapet ska få en än starkare ställning i Skolverket nu med Sacos tidigare ordförande som generaldirektör.
Anna Ekström börjar på Skolverket den 23 maj.