skoljobb.se

Nyheter

Högskolan i Skövde topprankad

Högskolan Skövde rankad etta i Sverige och tvåa i Europa.

Högskolan i Skövde topprankad av internationella studenter
International Student Barometer (ISB) presenterade häromdagen resultat från drygt två hundra lärosäten i elva länder och Högskolan i Skövde ges bästa möjliga betyg inom flera viktiga områden.

Högskolan i Skövde rankas på första plats i Sverige och andra plats i Europa inom det viktiga området ”Learning”. Sedan hösten 2010 har ISB samlat in resultat från undersökningar gjorda av internationella studenter på lärosäten runt om i världen. 16 lärosäten i Sverige deltog i undersökningen.  Inom området ”Performance feedback” rankas Högskolan i Skövde etta i Sverige och trea i Europa. Lärosätet är också tvåa i Sverige (nia i Europa) inom ”Laboratories” samt trea i Sverige på ”Marking criteria”.
 
- Det här är goda exempel på vilken hög kvalité  våra internationella studenter anser att våra lärare och utbildningar har. Vi rankas i absoluta topp, framförallt i Sverige, inom ”Living overall”, ”Support overall”, ”IT-support” och ”Living cost” i undersökningen. Dessa resultat är oerhört positiva, framhåller Sigbritt Karlsson, rektor vid Högskolan i Skövde.
 
Viktigt att arbeta internationellt
Att läsa en högre utbildning i något annat land än sitt eget har kommit att bli allt mer populärt och studenter är villiga att resa långt för att få den utbildning de eftersöker.
- Resultaten i undersökningen är glädjande och någonting vi är mycket stolta över.  För lärosäten blir det allt viktigare att arbeta internationellt och vi på Högskolan i Skövde fokuserar vårt arbete även utanför landets gränser, säger Sigbritt Karlsson.