skoljobb.se

2 Lärare Ma/No Örbyskolan

Företag Marks kommun
Regioner
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

2 Lärare Ma/No Örbyskolan

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Örbyskolan är en modern F-9 skola som ligger i ett naturskönt område strax öster om Kinna. På skolan går cirka 500 elever.
Vi nyttjar skolans småskalighet och lokala förankring och arbetar aktivt för att åstadkomma en lugn och trygg lärandemiljö för våra elever.
Skolan har en engagerad, kompetent och utvecklingsbenägen personalgrupp som gemensamt arbetar för att stödja elevernas kunskaps- och sociala utveckling genom hela grundskoleperioden. Kommunens vision: En lärmiljö för alla, innebär att vårt utvecklingsfokus ligger på klassrumsledning, inkluderande arbetssätt och undervisningsstrategier, där likvärdig planering, genomförande och bedömning ska gå som en röd tråd genom hela grundskolan. Skolan har en fullbemannad och välfungerande elevhälsa med specialpedagog, speciallärare, kurator, skolpsykolog och skolsköterska.

ARBETSUPPGIFTER
Inför höstterminen -19 påbörjar vi arbetet med projektet tvålärarskap i klassrummet. Detta betyder att vi söker 2 lärare som har behörighet i matematik och naturorienterande ämnen. Syftet med projektet är att tillsammans skapa en lärmiljö och en god kunskapsutveckling hos eleverna. Genom nära kollegialt arbete med bland annat möjlighet till sambedömning, mer gemensamt ansvar och att i så stor utsträckning som möjligt vara 2 lärare i klassrummet. Eleverna får även mer tid per elev med kvalificerad personal. Detta blir inte bara en bättre lärmiljö för eleverna det blir också en bättre arbetsmiljö för varje lärare.
I vanlig ordning ansvarar du som lärare för att skapa en positiv och kreativ lärmiljö så att eleverna känner nyfikenhet och lust att lära. Du bidrar till att skapa en helhet kring eleverna. I uppdraget ingår mentorskap, i vilket du har ett speciellt ansvar att följa upp och stödja de enskilda elevernas utveckling i nära samarbete med föräldrarna. Du ingår i ett arbetslag där du är med och utvecklar den pedagogiska verksamheten. I arbetet ingår att dokumentera, följa upp och utvärdera.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad lärare med behörighet att undervisa Ma och No med inriktning äldre år. Beroende på behörighet kan tjänsterna formas utifrån det. Du som väntar på din lärarlegitimation är också välkommen att söka tjänsten. Vid eventuell anställning erbjuds du då en tidsbegränsad anställning som övergår i en tillsvidareanställning när du visat din legitimation.

ÖVRIGT
Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

2 Lärare Ma/No Örbyskolan

Marks kommun