skoljobb.se

2 Rektorer och biträdande rektor till Bergskolan/Hagge skola ref nr 19/54

Regioner
Utgår

2019-04-30

Ansök nu

2 Rektorer och biträdande rektor till Bergskolan/Hagge skola ref nr 19/54

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Välkommen till Smedjebackens kommun!

I vår kommun strävar vi efter att erbjuda en arbetsmiljö där du som medarbetare ska känna dig väl mottagen, vara delaktig och få möjligheter till ett gott arbetsliv. Det är viktigt för oss att främja jämställdhet, jämlikhet och integration. Vi är en kommun som ser värdet i det arbete vi gör och brinner för att ta hand om våra äldre, barn/ungdomar och ge god service till våra kommuninvånare. Vi är en kommun som präglas av prestigelöshet och korta beslutsvägar. Det är viktigt för oss som arbetsgivare att bemöta våra medarbetares idéer och ta tillvara på deras kompetens på bästa sätt.

Smedjebacken kännetecknas som en välkomnande kommun med bra kollegor, god kommunikation samt att medarbetare får vara sig själva. En kommun där medarbetare sprider arbetsglädje mellan varandra. Detta är en av många anledningar till varför våra medarbetare väljer att stanna kvar en längre tid i Smedjebackens kommun. Vi tror att tillsammans kan vi alla leva upp till vår värdegrund där välkomnande, trygghet, framtidstro och engagemang är våra ledord. 

Nu söker vi 2 rektorer till Smedjebackens kommun.

 Under detta läsår har vi ca 225 elever i åk 7-9. Skolan består av flera byggnader. I Hantverkshuset har eleverna bild, slöjd, hemkunskap och media.
Framtidshuset innehåller biologi-, kemi-,  fysik- samt matematiksalar. Här finns även elevernas fritidsrum. Elevhälsan finns här under vissa tider i veckan.
I A-huset? finns salar för språk och SO. Även rektorsexpeditionen finns här. Elevcaféet ligger i anslutning till Biblioteket. Ovanför finns vår nya, fantastiska musiksal med fullständig "maskinell" utrustning.
Idrottshall, Aula och Matsal finns i separata byggnader i anslutning till skolan.

Hagge ligger ca 9 km från Smedjebacken. Skolan byggdes 1995 och har höstterminen 2018 ca 116 elever i F-6.
Skolan ligger vackert med skogen inpå knuten. Vi har en egen kokerska som lagar husmanskost.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen. 

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registerting av CV var god kontakta Webcruiter kundservice. 

Arbetsuppgifter
Nu söker vi 2 rektorer till Smedjebackens kommun.
En rektor som kommer att ansvara för verksamheten vid Bergaskolan 7-9 och en som kommer att ansvara för verksamheten vid Hagge skola F-6 samt fungera som biträdande rektor vid Bergaskolan 7-9.
Som rektor är du direkt underställd förvaltningschef inom familje- och utbildningsförvaltningen.
Ni förväntas jobba tillsammans och fördela ansvarsområden mellan er, men grundtanken är att ni ska jobba som ett team och lyfta hela verksamheten.
Du lägger stor vikt vid att arbetas för bästa tänkbara förutsättningar för samtliga, för att därigenom nå en hög kvalitet i verksamheten där alla har möjlighet att lyckas.
Du kommer att ha budget- och personalansvar samt ett nära samarbete med övriga rektorer och förvaltningschef.I ledningsgruppen där du kommer att ingå, hjälps vi åt att ha en likvärdig skola i hela kommunen. Du ska även även ha fokus på styrdokument, ha vana att arbeta med planering, uppföljning, utvärdering och kunna driva det systematiska kvalitetsarbetet. Du ska efterleva skollagen och läroplaner samt arbeta för en ökad måluppfyllelse.
Du kommer som rektor även ansvara för att organisera och bemanna din enhet inom tilldelad budget i enlighet med statens krav. Som rektor har du också ett arbetsmiljöansvar för din verksamhet i enlighet med arbetsmiljölagen.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning. Har du inte gått rektorsutbildning så förväntas tu göra det under din anställning. Erfarenhet av skolledande/arbetsledande uppgifter. Tjänsten kräver att du har mycket god samarbetsförmåga samt en tydlig ledarstil som är förankrad i dina och verksamhetens värderingar samt förmedlas väl till medarbetare.

Intervjuer kommer hållas fortlöpande under annonsperioden.  

Personliga egenskaper
Som rektor sätter du eleverna i centrum, skapar mycket goda relationer med samtliga människor, är lyhörd och bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi erbjuder
Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Kontaktinformation
Britta Lindqvist-Ingolf , Lärarförbundet , 0706582675

Anette Öberg, LR, 0240 - 660369

Fredrik Hedlund , Skolledarna, 0240 - 660472

Maria Ronsten, Förvaltningschef, 0240 - 660210

Arbetsplats
Vasagatan 14

777 30 Smedjebacken

Dela detta jobb

2 Rektorer och biträdande rektor till Bergskolan/Hagge skola ref nr 19/54

Smedjebackens kommun