skoljobb.se

Administrativ chef grundskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Administrativ chef grundskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Abrahamsbergskolan, byggd 1946, är en kommunal F-9 skola i Bromma med omkring 750 elever. Vi som arbetar på skolan vill skapa den bästa studiemiljö vi kan för att ge en god kunskapsgrund att stå på när eleven går vidare till gymnasiet. Tack vare erfarna och välutbildade lärare, studiemotiverade elever och vårdnadshavare med höga förväntningar är Abrahamsbergsskolan en skola med höga studieresultat och en skola att trivas i.

Vår vision är att vara en av Stockholms bästa skolor på att utveckla våra elever utifrån deras förutsättningar.

Skolans motto är Trygghet och Kunskap. Utan trygghet är det svårt att tillägna sig kunskap och kunskap ger trygghet.

Läs mer på https://abrahamsbergsskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Då vår nuvarande administrativa chef skall gå i pension söker vi en efterträdare.

Som administrativ chef arbetar du som ett strategiskt stöd till skolledningen i arbetsområden som ekonomi, inköp, arbetsmiljöarbete, HR, och lokalfrågor. Du är med i skolans ledningsgrupp och är närmaste chef för administrativ personal, IT-och bibliotek, kökschef och vaktmästeri.

Vi ser gärna att du ”kan skola” och om du har erfarenhet av att arbeta i staden är det meriterande. Dina arbetsuppgifter består till bland annat av ekonomistyrning, verksamhets- och omvärldsanalyser, effektivisering och utredningsuppdrag. Du ansvarar för budget-, uppföljnings-, och planeringsprocessen gällande skolans ekonomi och stödjer rektor genom att identifiera och analysera ekonomiska resultat samt hjälper till att tydliggöra samband mellan verksamhetens kvalitet, personal och ekonomi. Du ansvarar för stöd avseende elev-, personal-, och ekonomiadministration samt diarieföring och arkivering i syfte att avlasta kärnverksamheten.

Som närmaste chef för administrativa personal och servicepersonal, ansvarar du för ledning, personal- och verksamhetsutveckling. Du driver, utvecklar och följer upp det systematiska arbetsmiljöarbetet inom administration och service och har övergripande ekonomiskt och administrativt ansvar för skolans lokaler.

Du får stöd från centrala stödfunktioner inom grundskoleavdelningen och har ett nära samarbete med HR, controller och övriga funktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • högskoleutbildning eller kunskaper med inriktning i ekonomi eller HR.
  • erfarenhet av personal- och verksamhetsansvar.
  • erfarenhet av budget- och budgetuppföljning inom en politisk styrd organisation
  • goda kunskaper i Officepaketet, och är van att arbeta i olika datasystem.

Du som söker har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga att självständigt strukturera ditt arbete och driva dina processer vidare. Du arbetar med stort engagemang och en god förmåga att även engagera andra. Som person är du trygg och stabil, med förmåga att skapa god struktur, tydliga rutiner och arbetar lösningsfokuserat mot uppsatta mål. Då arbetet innefattar många kontakter måste du också ha en mycket god samarbetsförmåga, vara bra och tydlig kommunikatör med olika professioner inom och utanför skolan. 

Dela detta jobb

Administrativ chef grundskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen