skoljobb.se

Administrativ chef till Hjulsta skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-07-22

Ansök nu

Administrativ chef till Hjulsta skola

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Hjulsta grundskola är en 0-9 skola med ca 400 elever. Skolan ligger ca 100 meter från Hjulsta T-banestation. Eleverna kommer från olika kulturer vilket berikar och utvecklar vår vardag. Personalstyrkan är på ca 80 personer. Skolledningen består av rektor, biträdande rektorer och administrativ chef.

Våra elever ska få utveckla sitt bästa jag, med goda kunskaper och förmågor för framtidens arbetsmarknad. Vi som arbetar på Hjulsta grundskola vill göra skillnad, och med stort engagemang och kunskap arbetar vi tillsammans för att nå detta.

Nu sätter vi fart på skolans gemensamma utvecklingsarbete mot högre måluppfyllelse. Några fokusområden är tillgänglig undervisning, digitaliseringen och att utveckla samarbetet mellan skola och arbetsliv. Vi lever i en dynamisk värld och vill att alla som arbetar här är flexibla och har lösningsfokus. Med prestigelöshet och lagarbete går det mesta att lösa, även om det inte alltid blev som man först trodde.

Välkommen till Hjulsta grundskolas spännande resa mot framtiden!

Arbetsbeskrivning
• Vara ett strategiskt stöd till rektor i genomförandet av uppdraget gällande verksamhets- och omvärldsanalyser, ekonomistyrningens och andra styrsystems utformning

• Ansvara för budget-, uppföljnings- och planeringsprocessen samt för processen kring upphandling

• Vara ett strategiskt stöd till rektor vid effektiviseringar av verksamheten • Ansvara för stöd avseende elev- personal- och ekonomiadministration till skolan i syfte att avlasta kärnverksamheten

• Ansvara för utveckling och effektivisering inom ansvarsområdet • Ingå i skolans ledningsgrupp

• Som närmaste chef för administrativ personal och servicepersonal (skolkök, vaktmästeri och i förekommande fall städ) ansvara för ledning, personalutveckling och verksamhetsutveckling

• Ha övergripande ekonomiskt och administrativt ansvar för skolans lokaler

• Driva, utveckla och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet inom administration och service

• Ansvara för extern och intern kommunikation

• Ansvara för skolans dokumenthanteringsfrågor så som arkiv och diarieföring

Kvalifikationer
Tjänsten kräver högskoleexamen med inriktning ekonomi, HR eller motsvarande. Vi söker dig som har 1-3 års erfarenhet av liknande arbete. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha kunskap om lagen om offentlighet och sekretess samt PUL. Om du har erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet så är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning.

Övrigt
Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, att du är självgående och arbetar strukturerat och målinriktat.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Stockholm
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4256
Kontakt    
Heléne Hodges, rektor, 08-508 41 353
Publicerat    2018-06-19
Sista ansökningsdag    2018-07-22
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Administrativ chef till Hjulsta skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen